Ο Lorqa & o Eph3b3 είναι από μικροί μπλεγμένοι σε μουσικά πρότζεκτ συνυπάρχοντας στις ίδιες μπάντες στην Αθήνα όπου γράφανε τα δικά τους τραγούδια, στην αρχή επηρεασμένοι από το metal & την grunge και αργότερα από τη μοντέρνα folk συνδυάζοντάς τη με κάποια ρεμπέτικα στοιχεία. Μετακομίζοντας ο ένας στις ΗΠΑ και ο άλλος στην Αγγλία εξελίξανε ανεξάρτητα τις μουσικές τους τάσεις και ορίζοντες, πράγμα που βοήθησε στο να υπάρχει φρέσκια ενέργεια και καινούργιες ιδέες.

Καθώς παραμένουν ανοιχτοί στον πειραματισμό, βρήκαν τις συνθήκες να επανενώσουν τις μουσικές φωνές τους σε ένα μουσικό τρίπτυχο που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Μαΐου.

Το τραγούδι “Bird or Demon” λειτουργεί σα μια μορφή θρηνωδίας με θεματικό γνώμονα τις αόρατες φωνές της απουσίας. Με αυθαίρετες στρώσεις φωνητικών που τραγουδούν γλυκές μελωδίες, ταχύ ρυθμό & έναν χαρωπό τζουρά να γαργαρίζει αεράτος, το κομμάτι είναι γλυκό, μελαγχολικό και ορεξάτο. Ηχογραφήθηκε στην Αθήνα και στο Μπρούκλιν. To video έχει δημιουργηθεί από την Beatrice Markopoulos ενώ το εξώφυλλο έχει σχεδιάσει η Lah Porella.