Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς το τριήμερο της Αποκριάς αναδεικνύεται ο νομός Ιωαννίνων. Η πληρότητα στα καταλύματα φτάνει στο απόλυτο, ενώ βουλιάζουν από κόσμο Ζαγόρι και Τζουμέρκα.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος πολλοί είναι εκείνοι που είναι τυχεροί και επισκέφτηκαν το Ζαγόρι, το Μέτσοβο, την Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα και επέλεξαν να δουν αυτή την περιοχή για να περάσουν το τριήμερο των Αποκρεών.

Το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ πλούσιο και συναρπαστικό από τις εκδηλώσεις που έχουν ετοιμάσει οι πολιτιστικοί σύλλογοι τόσο στα Γιάννενα όσο και σε άλλους μικρότερους Δήμους.

Στα Γιάννενα αύριο το μεσημέρι στις 12 θα πραγματοποιηθεί το Καρναβάλι στον Κατσικά, ενώ το απόγευμα θα ανάψουν φωτιές σε κάθε γειτονιά της πόλης. Συνολικά θα ανάψουν 72 Τζαμάλες. Είναι φωτιές που ξορκίζουν και διώχνουν το κακό.

Σε αυτές θα προσφέρεται τσίπουρο και κρασί από το πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και εδέσματα δωρεάν συνοδεία μουσικής και χορού με ελληνική δημοτική μουσική. Όλοι θα μετατραπούν στα Γιάννενα σε μία παρέα, οι ντόπιοι και επισκέπτες και θα γλεντήσουν μέχρι το πρωί.

Οι πιο θαρραλέοι επισκέπτες προτίμησαν και τον ποταμό Βοϊδομάτη και ήρθαν να κάνουν κανό, καγιάκ και rafting, ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν ιππασία. Είναι πάρα πολλές οι δραστηριότητες και με πεζοπορία μέσα στα Καλντερίμια αλλά και στα μονοπάτια που υπάρχουν στο Πάπιγκο, στην Αστράκα, το όρος Τύμφη όπου όμως το καταφύγιο δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή.

Ο καιρός είναι σύμμαχος και βοηθάει, ενώ μόνο η θερμοκρασία το πρωί είναι πρόβλημα, αφού κυμαίνεται στους τέσσερις με πέντε βαθμούς. Κατά την διάρκεια της ημέρας πάντως χρειάζονται πιο ελαφρά ρούχα, ενώ το βράδυ η θερμοκρασία πάλι πέφτει.

ΠΗΓΗ: https://www.ertnews.gr