Μετά από πρόσκληση του προϊσταμένου του Γραφείου Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Φοινίκης-Δερόπολης κ. Λούτση Ζήσου, ο δήμαρχος Φιλιατών κ. Τζίγκος Βασίλειος και οι αντιδήμαρχοι Βλάχος Παρασκευάς και Φερεντίνος Σπυρίδων είχαν την τιμή να παρευρεθούν στην απονομή βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Η φορεσιά του τόπου μου στο χρόνο», η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 στο πολιτιστικό κέντρο «Κατίνα Παππά» της Λειβαδειάς Αγίων Σαράντα.

Ο «1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Λογοτεχνικής, Εικαστικής και Χειρονακτικής Δημιουργίας με μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία» με θέμα «Η φορεσιά του τόπου μου στο χρόνο» διοργανώθηκε από το περιοδικό Βότρυς και το Γραφείο Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Φοινίκης-Δερόπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Συμμετείχαν 103 μαθητές ηλικίας 8 έως 18 ετών, από τα σχολεία Δερόπολης, Φοινίκης, Βουλιαρατίου, Δερβιτσάνης, Χιμάρας, Λιβαδειάς, Μεσοποτάμου και Αργυροκάστρου, που ανέδειξαν το ταλέντο τους στην τέχνη του λόγου και των εικαστικών, πραγματοποιώντας με τις εργασίες τους ένα ταξίδι μνήμης στις πατρογονικές ρίζες.

Ο δήμαρχος Φιλιατών κ. Τζίγκος Βασίλειος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την πρόσκληση στην συγκινητική αυτή εκδήλωση και συνεχάρη τους διοργανωτές για την εξαιρετική ιδέα και υλοποίηση του διαγωνισμού, καθώς και τους ταλαντούχους μαθητές για τις πρωτότυπες δημιουργίες τους.