Με καταγωγή τη ζωντανή πόλη του Βόλου, οι Fading Echoes αναδεικνύονται ως μια ανερχόμενη δύναμη στη σφαίρα του progressive metal. Το σχήμα δημιουργήθηκε το 2019 και χαρακτηρίζεται από ένα ακόρεστο πάθος να ξεπερνά τα μουσικά όρια και να δημιουργεί ένα μουσικό ταξίδι που αντηχεί στην ψυχή.

Η μουσική είναι μια μίξη περίπλοκων μελωδιών, πολύπλοκων ρυθμών και ατμοσφαιρικών υφών. Αντλώντας έμπνευση από μια μεγάλη γκάμα ειδών του progressive metal, οι Fading Echoes δημιουργούν έναν ήχο που ξεπερνά τα συμβατικά όρια, παρασύροντας τους ακροατές σε μια καθηλωτική και αξέχαστη μουσική εμπειρία.

Οι Fading Echoes ολοκλήρωσαν την παραγωγή του πρώτου άλμπουμ τους, "Shadow of Another". Το θέμα του δίσκου είναι μελαγχολικό και ζοφερό, με στόχο να προκαλέσει δυνατά συναισθήματα στον ακροατή. Τα δυνατά σημεία αυτού του άλμπουμ βρίσκονται στις συνθέσεις, την ενορχήστρωση και τους στίχους. Το συγκρότημα έχει προσεγγίσει τη σύνθεση τραγουδιών με έναν ασυνήθιστο τρόπο, ώστε να εξελίσσονται σαν ιστορίες που διαβάζεις σε ένα βιβλίο. Και είναι, πράγματι, ιστορίες. Πέντε από τα τραγούδια αποτελούν την πενταλογία "The Stages of Grief", με το καθένα από αυτά να είναι το "Denial", "Anger", "Bargaining", "Depression" και "Acceptance". Το άλμπουμ υπόσχεται να προσφέρει μια μοναδική και καθηλωτική μουσική εμπειρία, προσκαλώντας τους ακροατές να εμβαθύνουν στα βάθη των συναισθημάτων τους μέσα από τις συνθέσεις.