Οι BADBADNOTGOOD επέστρεψαν με το νέο τους single “Take What’s Given,” με τη συμμετοχή του ανερχόμενου ερμηνευτή από το Χιούστον, reggie στα φωνητικά. Το single είναι ήδη διαθέσιμο ψηφιακά ενώ στις 22 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει σε 7” βινύλιο από την XL Recordings. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στα Valentine Studios στο Los Angeles μετά από αρκετά sessions το 2023 και συνδυάζει απόλυτα την soulful ερμηνεία του reggie με τις funk ενορχηστρώσεις των BADBADNOTGOOD.

Από το 2021 που κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους άλμπουμ, οι BADBADNOTGOOD δουλεύουν ασταμάτητα κάνοντας διάφορες συνεργασίες και συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Το alt-jazz σχήμα ήταν πέμπτη φορά υποψήφιο για βραβείο Grammy και συγκεκριμένα στην κατηγορία Best Remixed Recording, για το Remix που έκαναν στο “Alien Love Call” των Turnstile.

Οι ίδιοι δήλωσαν για το τραγούδι: «Κάναμε μερικές δοκιμές την περίοδο του Coachella 2022 και καταλήξαμε να έχουμε τον reggie στο στούντιο. Μας εντυπωσίασε η τεχνική και η ενέργεια του. Μας παρουσίασε κάποιες ακυκλοφόρητες δουλειές του που ήταν απλά καταπληκτικές. Ενώ είχαμε πελαγώσει, το freestyle του reggie έδωσε άλλο νόημα στο groove του "Take What's Given”. Το ηχητικό αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό από οτιδήποτε έχουμε δημιουργήσει στο παρελθόν αλλά διασκεδάσαμε πολύ παίζοντάς το στο στούντιο.»