Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 400.000 ευρώ προς τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών θα εγκριθεί το αμέσως επόμενο διάστημα από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση του Βασίλη Γιόγιακα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, παρουσία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή.

Συγκεκριμένα, προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας θα δοθούν 300.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν στο παραλιακό μέτωπο Δρέπανο – Μακρυγιάλι από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα καθώς και για μέτρα προστασίας των παραλιών. Η χρηματοδότηση 100.000 ευρώ αφορά την αποκατάσταση του οδικού και αγροτικού δικτύου σε κοινότητες και οικισμούς του Δήμο Φιλιατών, το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες που σημειώθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Οκτώβριο του 2023.

«Ο κ. Υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος στέκεται δίπλα στις ανάγκες των δήμων μας που χτυπήθηκαν σοβαρά από τις τελευταίες θεομηνίες, προκειμένου να προχωρήσουν επείγοντα έργα για την αποκατάσταση ζημιών, αλλά και για τη μελλοντική προστασία του Δρέπανου και του Μακρυγιαλιού», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.