Το Φιλιατιώτικο Καρναβάλι, το μακροβιότερο της Θεσπρωτίας (από το 1959!), διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλιατών υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλιατών και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Η μακροχρόνια επιτυχία του Φιλιατιώτικου Καρναβαλιού δεν οφείλεται μόνο στη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των φορέων, συλλόγων, εθελοντών και χορηγών, αλλά και στο δημιουργικό κλίμα που επικρατεί την περίοδο των προετοιμασιών, με μικρούς και μεγάλους να συνεργάζονται για την κατασκευή στολών και αρμάτων, την οργάνωση των γκρουπ, τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων κ.α., μεταφέροντας χαρά και ζωντάνια στους κατοίκους.

Η μεγάλη γιορτή της πόλης μας ξεκινά! Ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Τζίγκος Βασίλειος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλιατών κηρύσσουν την έναρξη της προετοιμασίας των εκδηλώσεων για το «Φιλιατιώτικο Καρναβάλι 2024», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 02/03/2024 έως και τις 18/03/2024. Καλούμε όλους τους δημότες μας να συμμετέχουν ενεργά στην πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού πολιτιστικού θεσμού και είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι μαζί μπορούμε να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο το Φιλιατιώτικο Καρναβάλι και να το προβάλλουμε πέρα από τα στενά όρια του Δήμου μας.

Θα ακολουθήσουν νεώτερες ανακοινώσεις με το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και οδηγιών για τη διεξαγωγή τους.

Ευχόμαστε καλή προετοιμασία, με χαρά και έμπνευση!