Σήμερα η πόλη των Φιλιατών γιορτάζει τα 111 χρόνια απελευθέρωσής της από τον δυσβάσταχτο οθωμανικό ζυγό. Η 26η Φεβρουαρίου 1913 είναι μια ημέρα σταθμός στην μακραίωνη ιστορία του πολύπαθου τόπου μας. Είναι η ημέρα που οι αιματηροί αγώνες των προγόνων μας για την Ελευθερία δικαιώθηκαν και ενσωματωθήκαμε στο σύγχρονο Ελληνικό κράτος!

Τιμούμε σήμερα την ανδρεία και την αυτοθυσία των προγόνων μας, υποκλινόμαστε με σεβασμό και απόλυτη ευγνωμοσύνη απέναντι στη μνήμη εκείνων των ταπεινών Ηρώων, που μας κληροδότησαν την Ελευθερία και την Εθνική αξιοπρέπεια. Ο ακριτικός μας τόπος ήταν, είναι και θα είναι αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής ιστορίας, γι αυτό οφείλουμε να διαφυλάξουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, αντλώντας έμπνευση και αισιοδοξία για το μέλλον.

Υπερήφανοι κληρονόμοι παναθρώπινων αξιών, όπως η Ελευθερία και η Δημοκρατία, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για τον τόπο μας και την ευημερία του, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής με το ίδιο υψηλό εθνικό φρόνημα των προγόνων μας.

Χρόνια πολλά, ελεύθερα και ειρηνικά στον τόπο μας και τους ακρίτες του!
Χρόνια πολλά Φιλιάτες!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΖΙΓΚΟΣ