Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή του να επαναφέρει το αίτημα για την εκπόνηση μιας αναγκαίας διεπιστημονικής μελέτης, με στόχο τη μόνιμη προστασία των παραλιών στο Δρέπανο και το Μακρυγιάλι.

Ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Νταής, προχώρησε σε αυτήν τη δέσμευση μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών, που αποκάλυψαν τα σοβαρά προβλήματα διάβρωσης στο Δρέπανο.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα προκάλεσαν ζημιές στον δρόμο, καταστροφή προστατευτικών τοιχιών και φθορές σε δημόσιες εγκαταστάσεις στην παραλία.

Ο Δήμος αναφέρει ότι αυτές οι ζημιές είναι και αποτέλεσμα της διάβρωσης, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, λόγω διάφορων παραγόντων όπως η αναστολή της διαδικασίας φυσικού εμπλουτισμού με φερτά υλικά λόγω της μετακίνησης της κοίτης και των εκβολών του ποταμού Καλαμά βορειότερα, η εκβάθυνση του διαύλου, η συγκέντρωση πολλών παραγωγικών δραστηριοτήτων και ίσως και άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται η ανάγκη για δράση, καθώς η κλιματική αλλαγή προκαλεί συχνά πλημμυρικά φαινόμενα με επιπτώσεις που δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν.

ΠΗΓΗ: https://www.ertnews.gr