Με την καινούργια παραγωγή της όπερας "Κάρμεν" του Ζορζ Μπιζέ, συνεχίζονται το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και ώρα 8μμ οι απευθείας μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, που διοργανώνει και παρουσιάζει στην πόλη μας το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας "Σπύρος Δήμας" και ο Δήμος Πρέβεζας.
Στον πρωταγωνιστικό ομώνυμο ρόλο εμφανίζεται η Aigul Akhmetshina η νεώτερη Κάρμεν σε νέα παραγωγή της όπερας από τη ΜΕΤ. Η σοπράνο Angel Blue, ο τενόρος Piotr Beczała και ο βαρύτονος Kyle Ketelsen ολοκληρώνουν το καστ. Τη νέα παραγωγή επιμελήθηκε η Carrie Cracknell τοποθετώντας την πλοκή στη σύγχρονη εποχή. Διευθύνει ο Daniele Rustioni.

Οι μεταδόσεις γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, Περδικάρη 2 και προσφέρουν και πάλι στο κοινό της Πρέβεζας μια επιλογή από τις καλύτερες παραγωγές της σεζόν. Οι παραστάσεις, μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο και συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους, σε μεταφραστική επιμέλεια της Δώρας Ζαμπέλη, και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Οι προβολές ξεκίνησαν δοκιμαστικά το Δεκέμβριο του 2009 και βρήκαν αμέσως ανταπόκριση από πολλούς πολίτες της Πρέβεζας αλλά και από άλλες περιοχές της Ηπείρου και της Λευκάδας, καθιστώντας την Πρέβεζα εκ των πρωτοπόρων σε πανελλαδική κλίμακα, στη συνεργασία της με τη Μετροπόλιταν όπερα.

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2682025320.