Ανήμερα της 25ης Οκτωβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού ο Σύλλογος «Εστία Δερόπολης» διοργάνωσε ενημερωτική συνάντηση για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού.
Παρουσία πολλών γυναικών από την Δερόπολη και το Αργυρόκαστρο, η μαιευτήρας-γυναικολόγος στο Περιφερειακό Νοσοκομείο «Οmer Nishani» Αργυροκάστρου, κα Γιουλίντα Μίγιου μας ενημέρωσε για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση που είναι οι μόνοι τρόποι για να θωρακιστεί μια γυναίκα απέναντι στον καρκίνο του μαστού, έναν καρκίνο που, αν εντοπιστεί νωρίς, μπορεί να ιαθεί. Προς αυτή την κατεύθυνση οι προληπτικές εξετάσεις και η μαστογραφία είναι το «κλειδί», ώστε κάθε γυναίκα να έχει πλήρη εικόνα και να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή αν κάτι δεν πάει καλά, σπεύδοντας άμεσα για τη θεραπεία.

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η παρουσία της νοσούσας Vjollca Ruci η οποία μας αφηγήθηκε την δική της μάχη με τον καρκίνο του μαστού και την δύναμη που αντλεί από τα παιδιά της. Ως συμβολική κίνηση ο Σύλλογος «Εστία Δερόπολης» της προσέφερε ένα συμβολικό ποσό για τον αγώνα της.