Σημαντικό και πολυσχιδές το έργο του ΟΚΠΑΠΑ

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, μία υπερσύγχρονη δομή που λειτουργεί στα Καρδαμίτσια, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου και η Αντιδήμαρχος Γιάννα Μαμακή.
Το ΚΔΑΠ διαθέσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό φυσιοθεραπείας, εργοθεραπείας, σίτισης των ωφελούμενων παιδιών ενώ έχει διασφαλίσει και την μετακίνησή τους με ιδιόκτητο λεωφορείο που διαθέτει.
Από τον χώρο αυτό που παρέχει σημαντικές υπηρεσίες η Γεωργία Τσέκα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΙΠΑΠΑ έκανε έναν σύντομο απολογισμό του πολυσχιδούς έργου που έχει γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ο ΟΚΠΑΠΑ με τις υπηρεσίες και τις δομές του στάθηκε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όλο το διάστημα της πανδημίας, στήριξε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και στη συνέχεια ανέπτυξε σειρά δράσεων μεταξύ των οποίων και το πρόγραμμα με τις ψηφιακές γωνιές.
Παράλληλα βασική του μέριμνα ήταν η αναβάθμιση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης.
«Ο Οργανισμός μας όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε δίπλα στους πολίτες. Από την δύσκολη περίοδο της πανδημίας όπου όλες οι ανάγκες καλύφθηκαν από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι μέχρι και τώρα. Βασική μας μέριμνα είναι να βρισκόμαστε δίπλα στον πολίτη και σε όποιον έχει ανάγκη», υπογράμμισε η κ. Τσέκα.
Αναφερόμενη στις βασικότερες πρωτοβουλίες και το έργο του ΟΚΠΑΠΑ τόνισε ότι ολοκληρώνεται το πιστοποιημένο σύστημα πυρασφάλειας στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ενώ έγιναν έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Ζωτικής σημασίας για τον ΟΚΠΑΠΑ αλλά και την πόλη είναι το «Κέντρο για το Παιδί» που δημιουργείται στις εγκαταστάσεις του παλιού Ασύλου Ανιάτων. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο που θα δημιουργήσει νέες δομές στην καρδιά της πόλης και θα αποδώσει στη γειτονιά έναν πολύ σημαντικό χώρο.
Ο ΟΚΠΑΠΑ λειτουργεί και αναβαθμίσει τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών καθώς και τον ξενώνα αστέγων.
Παράλληλα ο Οργανισμός διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων ενώ οι ωφελούμενοι όλων των δομών έχουν αυξηθεί σημαντικά (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και Δημοτικοί Λαχανόκηποι).
Το Κοινωνικό Φαρμακείο παράλληλα στηρίζει άλλες δομές σε όλη την χώρα.
Μεγάλης σημασίας αποδείχθηκε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας και του Κέντρου Κοινότητας Ρομά καθώς εξυπηρετούν ευάλωτους πολίτες.
«Η Δημοτική Αρχή είχε θέσει ως προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική. Ο ΟΚΠΑΠΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και έχει να παρουσιάσει ένα πολύ σημαντικό έργο για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες. Με βάση το έργο αυτό θέτουμε ως προτεραιότητα νέους βρεφικούς σταθμούς, τη λειτουργία Κέντρου Ημέρας για άτομα με αυτισμό και ένα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για παιδιά με αναπηρία» υπογράμμισε η κ. Τσέκα.
Η κ. Τσέκα κατέληξε απευθύνοντας ευχαριστίες στο προσωπικό του Οργανισμού καθώς η συμβολή του είναι καθημερινή και συνεχής για την διεκπεραίωση του πολύ σημαντικού έργου που γίνεται.
Τέλος σημειώνεται ότι τις ημέρες αυτές ο ΟΚΠΑΠΑ συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για την Θεσσαλία και τους πληγέντες της περιοχής αυτής.