Αντικείμενο διελκυστίνδας αποτελεί η λειτουργία του Τελωνείου στους Δρυμάδες Πωγωνίου στα ελληνο-αλβανικά σύνορα.

Τη σχετική ανακοίνωση περί λειτουργίας του τελωνείου έκανε προ ημερών ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατόπιν διαβεβαίωσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο θέμα παρέμβηκε η Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και δια του προέδρου της Πέτρου Λυκίδη, ο οποίος, αφού αμφισβήτησε την αναγκαιότητα λειτουργίας ακόμη μιας συνοριακής διάβασης, τόνισε, ότι το Τελωνείο Δρυμάδων έχει καταργηθεί επίσημα το 2012 με Προεδρικό Διάταγμα και έκτοτε δεν υφίσταται καν.

Υπενθυμίζει, ότι η λειτουργία νέου Τελωνείου δεν γίνεται απλά με εθνική απόφαση, αλλά αποτελεί θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών – μελών στη Συνθήκη Σένγκεν. Ανταπαντώντας ο κ. Καχριμάνης χαρακτήρισε κοινωνική και εθνική υπόθεση τη λειτουργία των τελωνείων σε Δρυμάδες- Πόβλα, αναφέροντας ότι «ορισμένα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ευρύτατο πνεύμα και όχι με στενό συντεχνιακό χαρακτήρα. Η ερήμωση της υπαίθρου, η ερήμωση του Πωγωνίου εντεύθεν και εκείθεν των συνόρων δεν μπορεί να μπει στη ζυγαριά συνδικαλιστικών απόψεων και δικαιωμάτων».

ΠΗΓΗ: https://www.ertnews.gr