Η Cellular Goods με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία παράγει προϊόντα με βάση την κάνναβη και στην οποία έχει επενδύσει, μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ, δρομολογεί την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η αρχική δημόσια προσφορά, αναμένεται να διαμορφώσει την αξία της στις 20 εκατ. λίρες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εταιρεία, όπως αναφέρει το ελληνικό free press You May Say… ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2018 κι έκτοτε επικεντρώνεται στα προϊόντα περιποίησης σώματος τα οποία θα διατίθενται και όχι μόνο από τα καταστήματα λιανικής πώλησης, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας της. Βέβαια, τα προϊόντα της δεν προέρχονται απευθείας από το φυτό κάνναβη… αλλά παρασκευάζονται σε εργαστήριο.

Η απόφαση για την είσοδο στο Χρηματιστήριο, προηγήθηκε της ρύθμισης των αρμόδιων αρχών της Βρετανίας, για τη δυνατότητα παραγωγής των εν λόγω σκευασμάτων για ιατρικούς σκοπούς. Η ιατρική διάθεση και παραγωγή προϊόντων κάνναβης νομιμοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018 υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Ωστόσο, οποιαδήποτε άλλη χρήση της παραμένει παράνομη. Αυτό ωθεί περισσότερες παρόμοιες εταιρείες να εισέλθουν στην αγορά.

Η φαρμακευτική εταιρεία MGC Pharmaceuticals Ltd., η οποία παράγει προϊόντα με βάση το φυτό κι αναπτύσσει φάρμακα για την επιληψία και την άνοια, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει συγκεντρώσει 6,5 εκατ. λίρες από τη διάθεση μετοχών, καθώς είναι εισηγμένη και στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας και πρόκειται να εισαχθεί στο LSE.

Με την καταχώρησή της, η Cellular Goods επιδιώκει να συγκεντρώσει 8 εκατ. λίρες και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω και να ξεκινήσει μια σειρά καταναλωτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.

ΠΗΓΗ: https://cannabisnews.gr