Πυραμίδα αρωμάτων Τι είναι

Σε ένα καλό άρωμα, η κεφαλή, η καρδιά και η βάση δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο, τα μέρη του οποίου συμπληρώνουν και αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους. 

Ένα άρωμα που δημιουργήθηκε από έναν κύριο αρωματοποιό με επιλεγμένα συστατικά θα διαρκέσει έως και δέκα ώρες στο δέρμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι αποχρώσεις του αρώματος αλλάζουν με ενδιαφέρον τρόπο, φυσικά, ανάλογα με την οικογένεια του εν λόγω αρώματος τον διαφορετικό τύπο δέρματος σε καθενός .

 Κεφαλή νότες κορυφής - ανώτερο στρώμα αρώματος 

Η κεφαλή του αρώματος περιέχει συστατικά που γίνονται αισθητά αμέσως μετά τον ψεκασμό του αρώματος. Οι νότες κορυφής δημιουργούν την πρώτη και συχνά αποφασιστική εντύπωση του αρώματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κατασκευαστές δίνουν μεγάλη έμφαση στο ανώτερο στρώμα αρωμάτων. Περιλαμβάνουν συχνά φρέσκα εσπεριδοειδή, πράσινες, υδάτινες νότες και αιθέρια αρώματα. Ωστόσο, αυτά τα υπέροχα αρωματικά μόρια από την κεφαλή εξατμίζονται γρήγορα και συνήθως δε γίνονται αισθητά μετά από 15 λεπτά. 

Καρδιά μεσαίες νότες - μεσαία στρώση του αρώματος

Η καρδιά ή οι μεσαίες νότες αρχίζουν να γίνονται αισθητές αφού το άρωμα της κεφαλής εξασθενεί, δηλαδή περίπου 15 λεπτά μετά τον ψεκασμό του αρώματος. 
Οι μεσαίες νότες απελευθερώνονται αργά και δρουν μαζί με τις χαμηλές νότες από τη βάση. Το μεσαίο στρώμα του αρώματος καθορίζει τον χαρακτήρα του αντίστοιχου αρώματος. Η καρδιά περιέχει συχνά floral, φρουτώδη, πικάντικα και φυτικά αρωματικά συστατικά. Οι μεσαίες νότες συνήθως μυρίζουν για δύο έως τρεις ώρες.
 
Βάση νότες βάσης - κατώτερη στρώση αρώματος

Η βάση έχει τη μεγαλύτερη αντοχή των τριών φάσεων. Οι χαμηλοί τόνοι δρουν στους οσφρητικούς υποδοχείς για αρκετές ώρες, φέρνοντας βάθος και ανθεκτικότητα στο άρωμα. Η βάση περιέχει συνήθως ξυλώδη, μόσχο, ρητινώδη και γκουρμέ συστατικά. Για να αυξηθεί η ανθεκτικότητα, τα λεγόμενα σταθεροποιητικά(σανταλόξυλο) προστίθενται στα μείγματα. Συχνά η ζεστή ανατολίτικη βάση γίνεται αισθητή ακόμα και αμέσως μετά την εφαρμογή του αρώματος. 

Κεφαλή 

Στην κορυφή των γυναικείων, ανδρικών και unisex αρωμάτων, μπορείτε συνήθως να αισθανθείτε αναζωογονητικά αρώματα εσπεριδοειδών από περγαμόντο, πορτοκάλι, μανταρίνι ή λεμόνι, φρέσκο ​​πράσινο, υδάτινες και αιθέριες αρωματικές συμφωνίες. Άλλα φρούτα, μπαχαρικά, βότανα, τσάι ή λουλούδια προστίθενται σε αυτά. Το παραδοσιακό άρωμα των αλδεϋδών υπάρχει επίσης στα παραδοσιακά αρώματα. Οι νότες κορυφής συχνά συνδυάζονται με μεσαίες νότες, δημιουργώντας μια νέα αρωματική ένωση.

 Καρδιά 

Η καρδιά περιέχει συνήθως ένα μπουκέτο λουλουδιών τόσο σε γυναικεία όσο και σε ανδρικά αρώματα. Τα κοινά συστατικά είναι γιασεμί, τριαντάφυλλο, λεβάντα, φρέζια, άνθη πορτοκαλιού, γεράνι, μανόλια, τουμπερόζα, ιλάνγκ ιλάνγκ, γαρδένια, παιωνία, πασχαλιά ή ορχιδέα. Το μεσαίο στρώμα περιλαμβάνει επίσης φρούτα, φυτικά και πικάντικα συστατικά - όπως κανέλα, κάρδαμο, τζίντζερ, μαύρο πιπέρι. Τα φύλλα βιολέτας και η ρίζα της ίρις είναι επίσης δημοφιλή συστατικά. 

Βάση 

Η μακράς διαρκείας βάση αρωμάτων μπορεί να περιέχει ερωτικό μόσχο, πατσουλί, κεχριμπάρι, βετιβέρ, βανίλια, σπόροι τόνκα, βελανιδιά, κέδρο, σανταλόξυλο και άλλα σπάνια ξύλα. Τα καπνιστά συστατικά όπως το θυμίαμα ή το aoud είναι επίσης δελεαστικά. Σε ορισμένα αρώματα, οι αρωματικές γκουρμέ συμφωνίες σοκολάτας, ξηρών καρπών, κακάου, καφέ, μελιού, καραμέλας και άλλων ελκυστικών στοιχείων βρίσκουν επίσης τη θέση τους στη βάση.

Παραδείγματα για πυραμίδες αρωμάτων

Γυναικείο άρωμα

 Το Lancôme Idole Εau de Parfum είναι ένα αισθησιακό-μόσχου-ροζ άρωμα για την αυτοπεποίθηση των γυναικών του 21ου αιώνα. 

Κορυφή: περγαμόντο, αχλάδι
Καρδιά: τούρκικο τριαντάφυλλο, ινδικό γιασεμί 
Βάση: βανίλια, λευκός μόσχος LANCÔME IDOLE 

Ανδρικό άρωμα

 To JOOP! Homme Εau de Τoilette είναι ένα έντονο ανατολίτικο άρωμα με φρέσκους τόνους εσπεριδοειδών, σχεδιασμένο για τον μοντέρνο κύριο.

Κεφάλι: περγαμόντο, λεμόνι, μανταρίνι, άνθη πορτοκαλιού 
Καρδιά: κρίνος της κοιλάδας, γιασεμί, γογγύλι, κανέλα, κάρδαμο
Βάση: πατσουλί, σανταλόξυλο, σπόροι τόνκα, βανίλια.

e-shop ris-aromata.gr

f.: ris.aromata
I.: ris.aromata


τηλ. : +30 2665 301516, 690 7200 272
e-mail: sales.ris.aromata@gmail.com

& στο φυσικό κατάστημα:
Αρωματοπωλείο Ρις Αρώματα

Ευαγγελιστρίας 8 Ηγουμενίτσα