Το Δημοκρατικό Κόμμα κατήγγειλε ονομαστικά τους δημοτικούς παράγοντες που, σύμφωνα με αυτό, αγοράζουν ψήφους στο Ελμπασάν στο πλαίσιο των εκλογών της 14ης Μαΐου.Ο Γενικός Γραμματέας του, Φλαμούρ Νόκα, ανέφερε σε δήλωση στα ΜΜΕ ότι τα πρόσωπα που καταγγέλθηκαν είναι διευθυντές του Δήμου Ελμπασάν.
Κάλεσε τον ΣΠΑΚ να ερευνήσει τα πρόσωπα αυτά, αλλά και όσους υλοποιούν το έργο αγοράς της ψήφου στο Ελμπασάν.

Ολόκληρη η δήλωση:
Μέσα στον πανικό ότι οι άνθρωποι τον έχουν εγκαταλείψει και τον απορρίπτουν παντού, σε κάθε γειτονιά της πόλης του Ελμπασάν, ο Έντι Ράμα διέταξε τον Νταμτζάνι να προετοιμάσει την πλατφόρμα για την κλοπή και τη χειραγώγηση των εκλογών. Περιφρονημένοι, ελπίζουν να εφαρμόσουν το εγκληματικό, και γνωστό, σχέδιο της κλοπής των εκλογών.
Ο συνασπισμός «Μαζί Νικάμε» έχει όλα τα δεδομένα ότι στελέχη του δήμου Ελμπασάν, υπό την προστασία του Ντάμιαν Γκικνούρι, προετοιμάζουν την ομάδα που θα αγοράσει και θα χειραγωγήσει την ψήφο.

Τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτό το εγκληματικό πρόγραμμα διανομής χρημάτων έχουν εντοπιστεί από τον συνασπισμό «Bashkë Fitomje», είναι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι διευθυντές του δήμου Ελμπασάν.
Με το σύνθημα «χρήματα σε αντάλλαγμα για ψήφους» στον Δήμο του Ελμπασάν αναπηδούν στη δράση με τις τσάντες στα χέρια:

Leli Kraja-Διαχειριστής της EcoAlb (η εταιρεία που εξυπηρετεί τα Αποτεφρωτήρια).
Andri Mehja - Διευθυντής INUK, Δήμος Ελμπασάν.
Ergys Kateshi-Διευθυντής Τελωνείου Ελμπασάν
Gentian Darzeza-Υπάλληλος Δήμου Ελμπασάν.
Astrit Muzhaqi-Υπάλληλος Δήμου Ελμπασάν.
καθώς και ο Μεχμέτ Πεκίνι.

Ο συνασπισμός «Μαζί Νικάμε» φρόντισε να διεξάγει μια ειρηνική, χωρίς επεισόδια εκστρατεία στο Ελμπασάν και αφού είμαστε σίγουροι για τη νίκη του Λουτσιάνο Μπότσι.
Απευθύνουμε έκκληση στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και προσωπικά στον Έντι Ράμα να αποσύρει την ομάδα, καθώς παρακολουθούνται και δεν θα τους επιτραπεί το σχέδιο κλοπής.
Ας ξεχάσουν ότι οι δημοκράτες και οι πολίτες του Ελμπασάν θα μείνουν αδρανείς. Ας ξεχάσουν ότι θα μπορέσουν να υπονομεύσουν τη νίκη μας στο Ελμπασάν.

Όποιος εμπλέκεται σε αυτό το εγκληματικό σχέδιο θα έχει απαντήσεις. Κάνουμε άμεσα έκκληση στους θεσμούς της τάξης να μην είναι θεατές μπροστά σε αυτές τις σκηνές αλλά να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναθέτει ο νόμος.
Καλώ τον ΣΠΑΚ να ερευνήσει τα παραπάνω πρόσωπα, καθώς και τους υλοποιητές του σχεδίου αγοραπωλησίας ψήφων στο Ελμπασάν.
Το άρθρο 328/αε του Ποινικού Κώδικα αναφέρει ξεκάθαρα ότι «Η χρήση δημοσίων θέσεων στο πλαίσιο προεκλογικών εκστρατειών τιμωρείται με φυλάκιση». Ομοίως, η διανομή χρημάτων για την αγορά ψήφων είναι εκλογικό έγκλημα και τιμωρείται με φυλάκιση.

Ένα πράγμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον Έντι Ράμα, ο οποίος έχει έρθει 3 φορές σε 10 μέρες. Καμία πίεση, κανένας εκβιασμός, καμία εξαγορά ψήφων δεν θα σώσει τον Έντι Ράμα από τη βέβαιη ήττα που τον περιμένει στο Ελμπασάν, στις 14 Μαΐου. Ο Έντι Ράμα το ξέρει καλά, γι' αυτό έρχεται συχνά στο Ελμπασάν. Ξέρει πολύ καλά ότι η ελπίδα της νίκης έχει χαθεί και για να αποφύγει την ήττα, κάνει τα πάντα για να αλλοιώσει τη θέληση μέσω των χρημάτων της διαφθοράς.

Οι πολίτες του Ελμπασάν πήραν την απόφαση. Ο Luciano Boçi θα είναι ο νέος δήμαρχος του Δήμου Ελμπασάν το βράδυ της 14ης Μαΐου.
Η νίκη δεν σταματά, σώστε και προσέξτε γιατί δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν τη νίκη του Luciano Boçi.