Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο παλιό Άσυλο Ανιάτων όπου πλέον δημιουργείται ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμό Κέντρο για το Παιδί.
Στον χώρο βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστης Μπρίκος και οι επιβλέποντες.
«Ο χώρος αυτός είχε εγκαταλειφθεί για πολλά χρόνια. Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες της γειτονιάς ήταν απολύτως δικαιολογημένα. Σήμερα αναβαθμίζεται πλήρως ώστε να αποτελέσει μία πολύ σημαντική κοινωνική δομή για την πόλη. Το έργο εξελίσσεται μέσα στα χρονικά περιθώρια, ήδη έχει εκτελεστεί το 45% του φυσικού αντικειμένου και προβλέπεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Οκτωβρίου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Υπογράμμισε ότι αποτελεί μία πολύ σημαντική παρέμβαση σε ένα πυκνοδομημένο κομμάτι της πόλης το οποίο θα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» με προϋπολογισμό τριών εκατομμυρίων ευρώ.
Στο πλαίσιο της εργολαβίας που εξελίσσεται, κατασκευάζεται κτίριο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ επιφάνειας 635 τετραγωνικών το οποίο θα έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει όλους τους απαιτούμενους χώρους -αίθουσες-γραφεία για την εύρυθμη λειτουργία του. Το κτίριο θα διαθέτει υπόγειο επιφάνειας 175.30 τμ. το οποίο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.
Κατασκευάζεται επίσης κτίριο ΚΔΑΠ επιφάνειας 490 τετραγωνικών το οποίο θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους ώστε να εξυπηρετεί παιδιά τυπικής ανάπτυξης.
Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης για το έργο που αφορά στην προμήθεια του εξοπλισμού.
Ο υπαίθριος χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα εξοπλιστεί με γνώμονα την απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία.
Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει στεγασμένους χώρους, χώρους παιχνιδιού, διαδρομές ποδηλάτου και χώρους πρασίνου.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ
Τους βανδαλισμούς σε σχολικές μονάδες του Δήμου καυτηρίασε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου με αφορμή τις ζημιές που προκλήθηκαν στο 4ο Γυμνάσιο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «η δημοτική περιουσία υφίσταται πάρα πολλές φθορές με αποτέλεσμα το κόστος να είναι δυσβάσταχτο. Το κόστος αυτό το πληρώνουν οι δημότες. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό και να πείσουμε τα παιδιά μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και την εκπαιδευτική κοινότητα την επαναστατικότητα να την διοχετεύουν σε δημιουργικότητα».
Ο κ. Παπαγεωργίου επανέλαβε ότι αναζητείται λύση για την φύλαξη των σχολείων με ηλεκτρονικά μέσα και στο πλαίσιο όσων ορίζει η νομοθεσία και υπογράμμισε ότι θα γίνει μία συνολική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.