Η ονυχομυκητίαση είναι μία συνήθης πάθηση των νυχιών

Οι μύκητες ονύχων είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες και σε διαβητικά πόδια. Είναι μία χρόνια εξελισσόμενη ασθένεια και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. όταν διαγνωστεί η πάθηση ανάλογα με το στάδιο που βρίσκεται συστήνεται και η θεραπεία. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν λευκό ή κίτρινο, μαύρο, πράσινο αποχρωματισμό των νυχιών ή φολιδωτό δέρμα δίπλα στο νύχι και άσχημη μυρωδιά, πάχυνση του νυχιού και διαχωρισμό του νυχιού από την μήτρα του νυχιού

 Η διάγνωση επιβεβαιώνεται με εργαστηριακό έλεγχο.

Ο ασθενής πρέπει να ξεκινήσει την θεραπεία άμεσα γιατί μπορεί να γίνει φλεγμονή και επώδυνο. Εφόσον ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού και σε συνεργασία με τον ποδολόγο τότε θα αρχίσει να βλέπει σταδιακά αποτελέσματα. Η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες ακόμα και χρόνο, εξαρτάτε από το πόσο προχωρημένο στάδιο είναι οι ονυχομυκητίαση και από το πόσο υπάκουος είναι ο ασθενής στις οδηγίες για τη θεραπεία του.

Εδώ βλέπουμε έναν ασθενή σε αρκετά προχωρημένο στάδιο

Οι κύριες αιτίες ονυχομυκητίασης:

Η γήρανση είναι ο πιο κοινός παράγοντας κινδύνου για ονυχομυκητίαση λόγω της μειωμένης κυκλοφορίας του αίματος, Οι μύκητες των νυχιών τείνουν να προσβάλλουν τους άνδρες πιο συχνά από τις γυναίκες.
Συχνό φαινόμενο τα πόδια αθλητή, η αυξημένη θερμοκρασία ,υγρασία, η ζέστη του δέρματος, οι πολλές ώρες με κλειστά παπούτσια, κακή υγιεινή η καθαριότητα. Το μεγάλο μήκος νυχιών μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό που οδηγεί σε αποκόλληση του νυχιού, μεγάλο ρόλο παίζει  και η δυσμορφία του νυχιού του ποδιού.

Άλλη αιτία είναι ο ζαχαρώδης διαβήτης πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η ηλικία, το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα η αρτηριακές και φλεβικές διαταραχές, η χρήση κοινόχρηστων χώρων και κοινή χρήση υποδημάτων, κληρονομικότητα.

Όλα αυτά λοιπόν θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή και πρόληψη .



Περί Αίσθησης Φωτιάδη Άννα 
Σε νέο χώρο, πάροδος Ολύμπου 40 και Εθνικής Αντίστασης, Ηγουμενίτσα 

Τηλ. 26 65 30 16 28

facebook


instagram