Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Κακαβιά τα εγκαίνια του Κοινού Κέντρου Αστυνομίας και Τελωνειακής Συνεργασίας Ελλάδος - Αλβανίας.Στο κέντρο αυτό θα εργαστούν Έλληνες και Αλβανοί Αστυνομικοί όπως επίσης και των τελωνείων των δύο χωρών. Το Κέντρο Αστυνομίας και Τελωνειακής Συνεργασίας στην Κακαβιά θα επιτρέψει τη συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των αρχών των δύο χωρών παρακάμπτοντας την γραφειοκρατία που πολλές φορές δημιουργούσε καθυστερήσεις.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και την Αλβανία ο Υφυπουργός Εσωτερικών Andi Mahila.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι κύριοι Οικονόμου και Mahila τόνισαν τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο αστυνομικών και τελωνειακών αρχών, με σκοπό την βελτίωσή της και την διευκόλυνση των πολιτών που διέρχονται από την Κακαβιά.
Επίσης, η πρόληψη και η καταπολέμηση των διασυνοριακών εγκλημάτων, κυρίως της διακίνησης ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου αγαθών, έχει ιδιαίτερη σημασία σε αυτή τη συνεργασία.

ΠΗΓΗ: https://apenadi.blogspot.com