Σε μια έκτακτη συνεδρίαση η κυβέρνηση της Αλβανίας ενέκρινε την απόφαση για τις μισθολογικές αυξήσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα.
«Είναι μια από τις πιο σημαντικές μέρες της κυβέρνησής μου. Μόλις συμφωνήσαμε για το νομοσχέδιο για τη νέα μισθολογική μεταρρύθμιση και εγκρίναμε ότι σε διάστημα ενός έτους ο μέσος μισθός της Δημοκρατίας της Αλβανίας θα πάει από 563 ευρώ, που είναι σήμερα, στα 900 ευρώ» - είπε ο Ράμα.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε την αύξηση των μισθών με πολλά παραδείγματα όπως την περίπτωση των χαμηλόμισθων υπαλλήλων που εργάζονται στην κεντρική διοίκηση , ο μισθός των οποίων θα πάει από 49.000 λεκ (περίπου 430 ευρώ) σε 81.000 λεκ (705 ευρώ), ή των δασκάλων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο μισθός των οποίων θα πάει στα 870 ευρώ περίπου.

Μισθό με αυξήσεις από 20%-30% θα έχουν οι καθηγητές πανεπιστημίου και νοσηλευτές, ενώ αύξηση θα υπάρχει και για άλλες κατηγορίες όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις ,αστυνομικοί και οι πυροσβέστες.
Σύμφωνα με την υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, η εφαρμογή αυτής της κυβερνητικής απόφασης ξεκινά από τον Απρίλιο για όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης και τον Μάιο για τις υπόλοιπες.

Είναι προφανές πως οι εξαγγελίες αυτές γίνονται εν όψη των δημοτικών εκλογών της 14ης Μάϊου, για να περιορίσει τις σημαντικές απώλειες που αναμένεται να έχει το Σοσιαλιστικό Κόμμα και εξαιτίας της κυβερνητικής φθοράς των 10 ετών διακυβέρνησης Ράμα. Όλοι καταλαβαίνουν πως οι μισθοί δεν μπορούν να αυξηθούν σε τέτοιο βαθμό και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ: https://apenadi.blogspot.com