Οι καλλιτέχνες της εταιρείας Horror Pain Gore Death, οι SaviorSkin, επιστρέφουν με περισσότερη δυστυχία που σαπίζει για να εξαπολύσουν στην ανθρωπότητα. Το 2023 ήταν γεμάτο από συζητήσεις για τη δολοφονία της ανθρώπινης δημιουργικότητας από μουσική που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη και για καλό λόγο – η περισσότερη μουσική στην αγαπημένη σας υπηρεσία ροής είναι τόσο συναρπαστική όσο ένα πουλί χωρίς τραγούδι. Το επερχόμενο ολοκληρωμένο άλμπουμ των SaviorSkin, Invicta Mori, δείχνει τι είναι δυνατό όταν η ανθρώπινη αγωνία και η εφευρετικότητα χειραγωγούν μηχανήματα στο σκοτάδι.

Το Invicta Mori ακούει την καταπιεστική ατμόσφαιρα και τη σκληρότητα των πρώτων δύο LP των SaviorSkin (Remnants of Broken Idols και Omnipotence of the Absolute), αλλά για πρώτη φορά περιλαμβάνει αληθινά τύμπανα σε πολλά τραγούδια, όπως το instant earworm «Lost in Prayer .» Οι SaviorSkin χρησιμοποιούσαν πάντα στοιχεία μηχανής για να κρύψουν την ανθρωπιά των μουσικών, αλλά αυτή τη φορά είναι εύκολο να φανταστεί κανείς αιματηρά φλέγματα στο ποπ φίλτρο ακούγοντας το εναρκτήριο "Iconoclast" και ακόμα πιο εύκολο να φανταστεί κανείς να κινούνται ξυραφάκια και σπασμένα μπουκάλια κρασιού. κατά τη διάρκεια του διαλογιστικού «Μαρτυριού». Η δημιουργία της δοκιμασίας που είναι το "Burning Eden" απαιτούσε ένα επίπεδο ταλαιπωρίας που καμία νοημοσύνη μηχανής δεν θα βιώσει ποτέ. Το Invicta Mori είναι αδυσώπητο και αμείλικτο, αλλά ταυτόχρονα και εντελώς ανθρώπινο, ίσως περισσότερο από ποτέ.

Το βασικό single και το τελευταίο κομμάτι του Invicta Mori, "Sycophant" είναι εύκολα το πιο γεμάτος μίσος τραγούδι στον κατάλογο των SaviorSkin, και αυτό λέει πολλά. Το δηλητήριο στη φωνητική ερμηνεία του Somnus Mortem ενισχύεται από την παρουσία κανενός άλλου από τον Marc Grewe του συγκροτήματος Death metal Morgoth. Το "Sycophant" φέρνει επίσης τον πλήρη κύκλο της ιστορίας των SaviorSkin: Οι SaviorSkin ιδρύθηκαν το 2018, αλλά η ιστορία τους ξεκίνησε στις Φιλιππίνες, όπου ο Somnus Mortem ίδρυσε το συγκρότημα Doom-Death Iconoclast το 1993. Οι Morgoth κυκλοφόρησαν το εγκληματικά υποτιμημένο Odium την ίδια χρονιά. «Πολλοί άνθρωποι μπερδεύτηκαν από τα βιομηχανικά στοιχεία με τα οποία πειραματιζόταν οι Morgoth, αλλά τα λάτρεψα», λέει ο Somnus Mortem. «Όταν οι Iconoclast έγιναν κάτι περισσότερο ένα solo project, αφού μετακόμισα στις Ηνωμένες Πολιτείες, έκανα ένεση μερικά από αυτά τα ψυχρά, μηχανικά στοιχεία του Odium στην τελική ενσάρκωση αυτού του συγκροτήματος πριν το αφήσω να αναπαυτεί, και αυτό προφανώς έγινε ένα τεράστιο μέρος του ήχου των SaviorSkin. Εξακολουθεί να με τρελαίνει το γεγονός ότι ο Marc Grewe τραγουδάει στο «Sycophant», το πιο μοχθηρό τραγούδι στο Invicta Mori. Ξαναγυρίζω σε έναν έφηβο με εμμονή στο death metal κάθε φορά που το ακούω. Ρώτησα τον Grewe τι τον έκανε να θέλει να συνεργαστεί μαζί μου και είπε απλώς ότι του άρεσε αυτό που άκουσε! Δεν μπορώ να εξηγήσω πόσο πολλά σημαίνει για μένα αυτή η συνεργασία».