Με μεγάλη επιτυχία έγινε η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το ΕΚΘ και τα συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ήταν πρωτοφανής η συμμετοχή. Ήταν η μαζικότερη συγκέντρωση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Ηγουμενίτσας αλλά και αντιπροσωπείας μαθητών από το Φιλιάτι.

Στην συγκέντρωση απεύθυνε χαιρετισμό από την μεριά των μαθητών ο Δημήτρης Σιντόρης ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Παπαγιάννης πρόεδρος του σωματείου τρόφιμα ποτά και γραμματέας του ΕΚΘ .

Ακολούθησε μαζική, μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», «Εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές»

Στο κλείσιμο της συγκέντρωσης ο πρόεδρος του ΕΚΘ Σωτήρης Γκίκας ανέφερε «ότι ο αγώνας δεν σταματάει με μια πετυχημένη εκδήλωση αλλά θα συνεχιστεί ώσπου να βρουν δικαίωσε όλοι οι νεκροί θύματα μια αντιλαϊκής πολιτικής που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Η παρουσία των μαθητών και της νεολαίας στην σημερινή συγκέντρωση στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Αποδεικνύει ότι η νεολαία δεν είναι «πέρα βρέχει» όπως την παρουσιάζουνε, έχει και άποψη και αγωνίζεται για αυτήν.»