Ανάδοχος για τον κόμβο «παραλιακή Ε.Ο. Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα προς Βαλανιδοράχη»

Τον προσωρινό ανάδοχο του έργου κατασκευής κόμβου στην παραλιακή Εθνική Οδό Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα προς Βαλανιδοράχη, προϋπολογισμού 3.480.000 ευρώ ανέδειξε στη συνεδρίαση της Πέμπτης 2 Μαρτίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Μειοδότης αναδείχτηκε η ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.

Η Ο. Ε. ανάδειξε αναδόχους και για τα έργα:


· «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού στους Παπαδάτες Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 40.000. Ανάδοχος: ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ- ΠΑΝΩΡΑΙΑ.

· «Αποκατάσταση βατότητας οδού περιοχής Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 99.200 €. Ανάδοχος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.

Από την Ο.Ε. κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί των έργων:

· «Επισκευή και αποκατάσταση Σχολαρχείου ΤΚ Βούρμπιανης Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 143.408,29 €. Οριστικός ανάδοχος: ΛΙΑΝΟΣ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

1. «Άμεση αποκατάσταση επαρχιακών οδών στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού € 64.000. Οριστικός ανάδοχος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ.

2. «Ασφαλτόστρωση – διαγράμμιση τμήματος της 2ης και 4ης επαρχιακής οδού καθώς και της εθνικής οδού 19 Αρχαγγέλου - Νεράιδας», προϋπολογισμού € 350.000. Ανάδοχος: Κ/Ξ ΚΩΝ. ΚΩΣΤΑΣ- ΔΗΜ. ΦΟΥΚΑΣ.

Η Ο.Ε. ενέκρινε τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων:

· Ασφαλτικές εργασίες και εργασίες διαγράμμισης στην παραλιακή οδό Συβότων- Πέρδικας, με προϋπολογισμό 124.000 ευρώ.


· ‘Αμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Συβότων, με προϋπολογισμό 165.οοο ευρώ.

· Αποκατάσταση κατολίσθησης στη θέση «Καμαρούλα» επί της Επαρχιακής οδού Χριστιών, με προϋπολογισμό 65.000 ευρώ

· Άμεση σύνδεση οικισμών Τζουμέρκων μέσω ορεινών διαδρομών, με προύπολογισμό 65.000 ευρώ.

· Άμεση καθαίρεση κατεστραμμένης γέφυρας και κατασκευή νέων βάθρων γέφυρας σύνδεσης οικισμού Φραστών με ιστορικό γεφύρι Πλάκας, με προϋπολογισμό 227.000 ευρώ.

Συμβάσεις με τεχνικούς συμβούλους

Στην σύναψη συνεργασιών με τεχνικούς συμβούλους προκειμένου να ολοκληρωθούν μελέτες αναβάθμισης τμημάτων του παραλιακού εθνικού οδικού δικτύου θα προχωρήσει η Περιφέρεια Ηπείρου. Τη σχετική απόφαση έλαβε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή και οι τεχνικοί σύμβουλοι θα οριστούν για την «αναβάθμιση της Εθνικής οδού Ηγουμενίτσας- Πλαταριάς», για την τροποποίηση σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές του κόμβου περιοχής Μύτικα- παράκαμψη Νικοπόλεως- παραλιακή οδός» και προσαρμογή της υπάρχουσας μελέτης στις απαιτήσεις του διευρωπαϊκού δικτύου του τμήματος Μεσοπόταμος- Πάργα.

Αρδευτικά έργα

Η Ο.Ε. ανέδειξε τον ανάδοχο (ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΛΩΤΑΣ) για τα «Έργα βελτίωσης υφισταμένου αντλιοστασίου στράγγισης», της Πράξης «Έργα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Ραγίου- Κεστρίνης», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020, προϋπολογισμού € 95.242,72».

Αντίθετα άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το έργο: «Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς» προϋπολογισμού 569.408,00 €.

Προμήθεια ηλεκτροδιογράφων για το ΠΓΝΙ

Η εταιρεία Ν. Παπαποστόλου Α.Ε. θα προμηθεύσει τους 15 ηλεκτροδιογράφους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, συνολικής αξίας 19.200 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού εγκρίθηκε σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή. Η προμήθεια είναι τμήμα του έργου COOGHEA2 του προγράμματος INTERREG V/A Ελλάδα- Ιταλία, με το συνολικό προϋπολογισμό για τον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων να ανέρχεται σε 1.252.000 ευρώ.

Τριάντα χρόνια στην Περιφέρεια το πρώην Στρ. «Αθανασιάδη»

Για τριάντα χρόνια παραχωρείται το πρώην Στρατόπεδο «Αθανασιάδη» στην Πρέβεζα, σύμφωνα με απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, την οποία γνωστοποίησε στα μέλη της Ο.Ε. σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Το ετήσιο τίμημα ορίστηκε σε 39.000 ευρώ, με τριετή περίοδο χάριτος. Όπως ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου θα γίνει μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού και το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.