Στο γνωστό και βασανιστικό για τους Έλληνες ασθενείς θέμα της «ιατρικής κάνναβης» που είναι στη χώρα μας τυπικά νόμιμη αλλά επί της ουσίας παράνομη, αναφέρεται δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών το οποίο σας μεταφέρουμε αυτούσιο μιας και παρουσιάζει τη σύνοψη των πρόσφατων γεγονότων.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η χώρα μας αποτελεί πλέον ένα μοναδικό παγκόσμιο κακό παράδειγμα: Υπάρχουν χώρες στις οποίες η φαρμακευτική χρήση του φυτού είναι ακόμη παράνομη, υπάρχουν και χώρες στις οποίες είναι πλέον νόμιμη. Όμως,

μόνο στην Ελλάδα καταφέραμε πρώτα να νομιμοποιήσουμε τη φαρμακευτική χρήση της κάνναβης και έπειτα να απαγορεύσουμε στους ασθενείς την πρόσβαση στα σχετικά φάρμακα…

«Παρά τη διακομματική συναίνεση και την ψήφιση νομοθετήματος στη Βουλή, πρόσφατη τροποποίηση σχετικού άρθρου απαγορεύει την κατανάλωση συγκεκριμένων σκευασμάτων στην Ελλάδα, αναγκάζοντας τους ασθενείς να καταφεύγουν στη μαύρη αγορά και στο περιθώριο.

Στην παράνομη αγορά για την αναζήτηση απαραίτητων για την υγεία τους σκευασμάτων οδηγούνται ουσιαστικά χιλιάδες ασθενείς που χρησιμοποιούν προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας, έπειτα από την ψήφιση πολυτροπολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης στις 30 Νοεμβρίου.

Ετσι, παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στον τομέα της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης από το 2018 και τη διακομματική συναίνεση που επιτεύχθηκε παρά την αρχική διστακτικότητα της Ν.Δ., γίνεται τώρα ένα μεγάλο βήμα πίσω, γεννώντας το ερώτημα γιατί μπαίνουν νέα εμπόδια σε έναν πολλά υποσχόμενο τομέα.

ΠΗΓΗ: https://cannabisnews.gr