Στην αποδοχή της διάθεση πίστωσης 12,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου για το έργο «κατασκευή διοικητικού κέντρου με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο της Δομπόλη» προχώρησε κατά την σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.
Η ένταξη του έργου έγινε από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και για τον Δήμο Ιωαννιτών αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη καθώς ανοίγει πλέον τον δρόμο για την υπογραφή της σύμβασης.
Σημειώνεται ότι το έργο έχει δημοπρατηθεί με το σύστημα μελέτη-κατασκευή ενώ η σύμβαση έχει εγκριθεί ήδη από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος η ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση έρχεται ως συνέχεια της άριστης συνεργασίας του Δήμου και της Περιφέρειας.
«Η παραχώρηση του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου στην πόλη ήταν μία προσωπική επιτυχία του εκλιπόντος δημάρχου Μωυσή Ελισάφ. Σήμερα ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης ώστε τα Γιάννενα να αποκτήσουν ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο. Οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής γίνονται πράξη. Η πόλη θα κερδίσει την επανάχρηση ενός ιστορικού κτιρίου ενώ ο Δήμος θα απαλλαγεί από μισθώματα που καταβάλλει για την στέγαση των υπηρεσιών του» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος απευθύνοντας ευχαριστίες προς όλους όσοι εργάστηκαν ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους.
Σκάφος για το Νησί
Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές και οι όροι δημοπράτησης για την προμήθεια σκάφους εκτάκτων αναγκών που θα εξυπηρετεί την Κοινότητα Νήσου.
Για την προμήθεια διατίθεται ποσό 90 χιλιάδων ευρώ καθώς δύο προηγούμενοι διαγωνισμοί με προϋπολογισμό 70 χιλιάδων ήταν άγονοι.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας στην εισήγησή του τόνισε ότι η προμήθεια του σκάφους αποτελούσε πολιτική δέσμευση προς τους κατοίκους του Νησιού.
Όπως ανέφερε το σκάφος θα διαθέτει όλη την υποδομή για την μεταφορά ασθενών όπως και δυνατότητα για πυρόσβεση. Θα ενταχθεί στο επιχειρησιακό σχέδιο του ΕΚΑΒ όπως και της Πολιτικής Προστασίας ενώ ο χειρισμός του θα γίνεται σε συνεννόηση με την Κοινότητα και τους κατοίκους του Νησιού.