Μαθητές σε διεπιστημονική αλλά και εικονική περιήγηση στα Βυζαντινά μνημεία της Άρτας.

Χρειάστηκε η έμπνευση, η καθοδήγηση και τα επιστημονικά εργαλεία ώστε οι μαθητές της Β’ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Άρτας, να προσεγγίσουν διεπιστημονικά -με ιστορία, μαθηματικά και φυσική- τον Ιερό Ναό της Παρηγορήτισσας. Και χρειάστηκε η εξερευνητική ματιά και η επιστημονική «περιέργεια» για να ανακαλύψουν οι 100 μαθητές και καθηγητές των Ιωαννίνων από το Λύκειο της Ανατολής, όλα τα παραπάνω επισκεπτόμενοι σήμερα τον Ναό.

Έτσι σήμερα, οι μαθητές των Ιωαννίνων επισκέφτηκαν τα Βυζαντινά μας μνημεία, και τους Ι.Ν του Αγίου Βασιλείου και της Αγίας Θεοδώρας γνωρίζοντας από κοντά τα μνημεία μέσω και της βιωματικής διαδικασίας, ενώ η επίσκεψη των μαθητών και των εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε με βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Συνοδοιπόρος σε αυτό το όμορφο ταξίδι στην ιστορία της Άρτας, ο Δήμος Αρταίων που έχει εντάξη την προσέγγιση των Αρτινών μαθητών στον ιστότοπο που διατηρεί ο Δήμος για την προβολή της περιοχής μας, το www.discoverarta.gr, και στον διαδικτυακό του οδηγό. Σε μια ξενάγηση, που έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα μέσα από τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας που διαθέτει ο Δήμος Αρταίων με την συνδρομή του Τμήματος Πληροφορικής.

Σημειώνεται πως το www.discoverarta.gr, είναι ένα καινοτόμο έργο του Δήμου Αρταίων, που διαθέτει για την τουριστική προβολή της Άρτας, μέσω της ψηφιακής αποτύπωσης του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος δήλωσε: «Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην εκπαιδευτική κοινότητα και των δύο σχολείων για τις πρωτοβουλίες τους και την εφορεία Αρχαιοτήτων για την υποστήριξή της. Την κα. Ελένη Θεοδώρου που εμπνεύστηκε και συντόνισε μία ιδέα πολύ σημαντική για την προβολή των Βυζαντινών μας μνημείων, δεδομένου ότι η ιστορία των μνημείων αυτών διδάσκεται στη βαθμίδα του Λυκείου. Αλλά και των εκπαιδευτικών της Ανατολής, που θέλησαν να μυήσουν τους μαθητές τους σε μια εμπειρία πέρα από τα συνηθισμένα. Τέτοιες ιδέες και πρωτοβουλίες όχι απλά τις καμαρώνουμε αλλά τις βοηθούμε όσο μπορούμε. Στόχος μας είναι η συνεργασία με τη εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να αναπτυχθεί ο μαθητικός τουρισμός στην Άρτα».