Όλα ξεκίνησαν το 2019 όταν ο Patrik Svedlund εντάχθηκε σε ένα συγκρότημα που ονομαζόταν Claypit για μικρότερο χρονικό διάστημα. Ο τραγουδιστής του Claypit, Roger Jansson, έλαβε μερικά τραγούδια, για τα οποία ο Patrik χρειάστηκε κάποια βοήθεια για να ολοκληρωθούν. Μέχρι το 2021, καθώς οι Claypit είχαν τεθεί σε λειτουργία ανάπαυσης, αποφασίστηκε να το δοκιμάσουν .Τα τραγούδια άρεσαν στον Roger και έγραψε κάποιους στίχους και ηχογράφησαν τα φωνητικά στο διαμέρισμα του Patrik. Πρώτα κυκλοφόρησε το single "Falling Down". Ακούστηκε τόσο καλό που αποφάσισαν να το πάνε παρακάτω. Ο Roger Jansson βρήκε το όνομα Call The Fraud παίζοντας texas hold em. Όλα ηχογραφήθηκαν στο διαμέρισμα του Patrik και εξακολουθούν ηχογραφούνται, εκτός από τα φωνητικά, αφού άρχισαν να παραπονιούνται οι γείτονες.

Αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον μακρύ σκληρό δρόμο και να κυκλοφορήσουν όλο το υλικό, χωρίς δισκογραφική εταιρεία. Το πλεονέκτημα του να παραμείνει ο έλεγχος, χωρίς να χρειαστεί να συμβιβαστούν με την κατεύθυνση μιας δισκογραφικής. Από την άλλη πλευρά, είναι δύσκολο να διαδοθεί η μουσική, ούτως ή άλλως οι CTF το προτιμούν αυτό. «Θα κάνουμε πάντα το είδος της μουσικής που μας αρέσει, και αυτό μπορεί να είναι οποιοδήποτε είδος τραγουδιού, αρκεί να το πιστέψουμε ως καλό τραγούδι». «Απλώς κάνουμε μουσική που μας αρέσει, δεν χρειάζεται να είναι HM», αυτές είναι οι οδηγίες των CTF.

Η πλημμύρα των συνθέσεων δεν έχει στεγνώσει ποτέ, στην πραγματικότητα είναι πιο δυνατή όσο ποτέ άλλοτε. Όταν τελειώσει ένα τραγούδι, κυκλοφορεί, αντί να δημιουργηθεί ένα πλήρες άλμπουμ. Το 2022, οι CTF έφτασαν στο σημείο όπου αποφάσισαν να φτιάξουν το άλμπουμ "What's Next".