Διαδοχικές συναντήσεις με τους βουλευτές Θεσπρωτίας είχε ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών του νομού και της Περιοχής Ανάπτυξης Οργανωμένων Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας, χτες, 4 Ιανουαρίου 2023.

Συνάντησαν τους Βασίλη Γιόγιακα (ΝΔ) και Μάριο Κάτση (ΣΥΡΙΖΑ) και τους ενημέρωσαν για «τα προβλήματα που δημιουργεί στις ιχθυοκαλλιέργειες αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Σαγιάδας η χορήγηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, άδειας εγκατάστασης στη Λωρίδα Σαγιάδας, μονάδας αποθήκευσης πετρελαιοειδών και ασφαλτικών» όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση.

Οι ιχθυοκαλλιεργητές γνωστοποίησαν στο βουλευτή ότι έχει ήδη κατατεθεί προσφυγή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με την οποία τεκμηριώνεται η θέση τους για ανάκληση της χορηγηθείσας άδειας εγκατάστασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, ο κ. Κάτσης «ενημέρωσε τους εκπροσώπους του κλάδου για την αντίθεσή του στη δημιουργία της επιχειρούμενης δραστηριότητας στην εν λόγω περιοχή και την πρόθεσή του άμεσα να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε να ασκηθεί ο προβλεπόμενος κοινοβουλευτικός έλεγχος και το θέμα να συζητηθεί στη Βουλή».

Ο δε κ. Γιόγιακας, «δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στον κλάδο και σημείωσε ότι θα είναι παρών στη συνάντηση που έχουν ζητήσει – και αναμένεται να οριστεί - οι εκπρόσωποι των Ιχθυοκαλλιεργητών με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε με την παρουσία του να συμβάλλει και αυτός στην καλύτερη κατανόηση εκ μέρους του Υπουργείου της σοβαρότητας του ζητήματος και να συνδράμει έτσι στην άμεση ανάκληση της προσβαλλόμενης απόφασης».