Συνελήφθησαν χθες (19-01-2023) το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δύο άτομα, που κατηγορούνται για προώθηση παράτυπου μετανάστη στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, πρόκειται για αλλοδαπό και ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για - κατά περίπτωση - παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, όπλων, ναρκωτικών και Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αλλοδαπός, με συνοδηγό τον ημεδαπό, εντός του οποίου επέβαινε ακόμη ένας αλλοδαπός, ο οποίος στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν παραλάβει νωρίτερα τον αλλοδαπό από σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου, ο οποίος προηγουμένως είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Επιπλέον, στην κατοχή του οδηγού του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στιλέτο τύπου «πεταλούδα» και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.