Ξεπαγώνει το όριο των 1.250 ευρώ και μπορεί να ανέβει και παραπάνω ανάλογα με τη ρύθμιση που θα κάνουμε και τα ποσά τα οποία θα πληρώνουμε. Όπως βλέπουμε, για να γίνει αυτό θα πρέπει ο φορολογούμενος που έχει δεσμευμένο λογαριασμό οπωσδήποτε να ενταχθεί σε ρύθμιση, να τηρεί τη ρύθμιση και να πληρώσει τις δύο πρώτες δόσεις της ρύθμισης αυτής.

Για να μπορέσει κάποιος να επωφεληθεί, θα πρέπει να έχει ρυθμίσει οπωσδήποτε το χρέος του και να μην έχει οφειλές και να έχει πληρώσει τις δύο πρώτες δόσεις της ρύθμισης, για να μπορέσει να ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία. Να έχει δηλώσει τον λογαριασμό τον οποίο θέλει να είναι ακατάσχετος και έχει γίνει ο περιορισμός αυτός σε αυτόν τον λογαριασμό και από εκεί και πέρα θα πρέπει να έχει πληρώσει κάθε δόση και να τηρεί αυτές τις δόσεις με συνέπεια.

Όσοι δεν τηρούν τη ρύθμιση ή χάσουν κάποια δόση, χάνουν και το ευεργέτημα αυτό. Οπότε πολύ μεγάλη προσοχή, εάν χάσουν μια δόση έστω και μία δόση από τη ρύθμιση, χάνουν το ευεργέτημα αν δεν το πληρώσουν. Δηλαδή δεν μπορούν να πληρώσουν τις δύο πρώτες δόσεις την τρίτη να την αφήσουν εκεί σταματάει πάλι το ευεργέτημα».

Συνεχίζοντας είπε: «Μιλάμε για λογαριασμό μισθοδοσίας, όπως και για αυτόν. Υπήρχε το 1.250 ευρώ το ακατάσχετο και θα πρέπει να πούμε ότι θα πρέπει να το έχουμε δηλώσει εξαρχής έναν λογαριασμό, ότι είναι ακατάσχετος για να μπορέσει να συνεχίσει και να συζητάμε όλα αυτά που λέμε και για την αύξηση του περιορισμού αλλά και για το αρχικό ποσό».

ΠΗΓΗ: https://www.ertnews.gr