Μια εκδοτική επιχείρηση στον χώρο της αγροτικής οικονομίας, με «ναυαρχίδα» την εφημερίδα «Αgrenda», πραγματοποίησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη την εκδήλωση «Αγρότης της Χρονιάς». Από τις εκδηλώσεις αυτές που προσπαθούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στα της ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας όπως και να προβάλουν το εταιρικό προφίλ των διοργανωτών και που παράλληλα κρατούν τις ισορροπίες σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων και πολιτικής.

Σε αυτή την εκδήλωση όπου δόθηκαν βραβεία σε παραγωγούς, έγινε τιμητική διάκριση στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Πριν ανέβει στο βήμα το τιμώμενο πρόσωπο, η Αgrenda τον σύστησε στο κοινό με ένα βίντεο (όπου τον αποκαλούσε κ. Καρχιμάνη) και με έναν πρόλογο του παρουσιαστή. Οι συστάσεις ήταν εγκωμιαστικές για τον κ. Καχριμάνη που θέλει «φωτοβολταϊκά σε κάθε στάβλο και αρδευτικό».

Η συντακτική ομάδα της Agrenda παρουσίασε έναν περιφερειάρχη με «ρεαλιστικό και σύγχρονο όραμα για την ελληνική κτηνοτροφία» και που «συμβάλει καθοριστικά στην προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου με συμμετοχή σε όλες τις εκθέσεις». Και όχι μόνο, έγινε λόγος για έναν περιφερειάρχη που «στηρίζει την πολιτιστική κληρονομιά και συμβάλλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

Για κάποιον λόγο, στην εγκωμιαστική τοποθέτηση συμμετείχε και η ενασχόληση του περιφερειάρχη με τους Βλάχους.

Ο κ. Καχριμάνης, όταν ανέβηκε στο βήμα, εξέφρασε την έκπληξή του αφενός μεν γιατί δεν γνώριζε για την τιμητική διάκριση, όπως είπε, αφετέρου δε για τον χαρακτήρα της τιμητικής διάκρισης.

«Ήταν μια έκπληξη γιατί δεν είμαι αγρότης αλλά έχω τα δύο τα παιδιά μου που έχουν σπουδάσει και ο ένας έχει γελάδια στο Μέτσοβο και παράγει γάλα για το Τοσίτσειο Ίδρυμα και ο άλλος έχει πρόβατα» είπε και στη συνέχεια μίλησε για τα πάντα: από τα διαχειριστικά σχέδια βοσκής και τα αρδευτικά μέχρι το γάλα και τον Ευάγγελο Αβέρωφ.

ΠΗΓΗ: https://typos-i.gr