Η Εθνική Επιθεώρηση Προστασίας της Επικράτειας (ΙΚΜΤ) ανατίναξε το κτίριο του «Prestige Resort» στο Γκόλεμ, που βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το Δυρράχιο, πριν ακόμη αποφασίσει το δικαστήριο. Η επικεφαλής του ΙΚΜΤ, Dallandyshe Bici, είχε διατάξει να γίνει πριν από τη Δευτέρα η κατεδάφιση της τουριστικής εγκατάστασης του Irfan Hysenbelliu, παραβιάζοντας τις προθεσμίες που θα αποφαίνονταν το δικαστήριο για τη νομιμότητα του κτιρίου.
Από την Πέμπτη που ξεκίνησε η άνευ προηγουμένου επίθεση και μέχρι λίγες ώρες πριν την έκρηξη, το ΙΚΜΤ δεν είχε ανακοινώσει τίποτα για τις παράνομες ενέργειες του στο θέρετρο. Μόλις το μεσημέρι της Κυριακής το ΙΚΜΤ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ελεγχόμενη έκρηξη στο κτίριο.

Η επιθεώρηση ανακοίνωσε ότι άνοιξε 730 τρύπες στο σώμα του 7ώροφου κτιρίου και είχε στρώσει 4.000 γραμμικά μέτρα θρυαλλίδας, για να συνδέσει τα 70 κιλά εκρηκτικών και για αυτό οι δυνάμεις εργάστηκαν εντατικά ακόμη και τη νύχτα για να φτάσουν στον σκοπό τους.

Ο Irfan Hysenbelliu είναι ένας από τους πλουσιότερους Αλβανούς και εκτός των άλλων ιδιοκτήτης και μέσων ενημέρωσης τα οποία ως φαίνεται δεν έχει καταφέρει ελέγξει ακόμη το καθεστώς Ράμα.
Οι ιδιοκτήτες του δημοσιογραφικού ομίλου «Χυσενμπελίου» επιμένουν ότι πρόκειται για προσωπική εκδίκηση του Πρωθυπουργού της χώρας Έντι Ράμα, ο οποίος, έχει επανειλημμένα επιχειρήσει την διαπραγμάτευση αλλαγής της πλεύσης της δημοσιογραφικής πολιτικής του ομίλου. Είναι γεγονός ότι ο όμιλος «Χυσενμπελίου», με μερικά τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες, πρωταγωνιστεί στη χώρα στην αποκάλυψη μεγάλων κυβερνητικών σκανδάλων διαφθοράς και παρανομίας, προκαλούν πονοκεφάλους και τριγμούς στην κυβέρνηση.