Σε εξέλιξη βρίσκεται ο Θεατρικός Νοέμβρης της Θεατρικής Ομάδας της Παραμυθιάς, με τους διοργανωτές να πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει θεσμός.

Το πρώτο Ηπειρωτικό Συμπόσιο αποτελεί γεγονός, με τις εργασίες να είναι ήδη σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα οι διοργανωτές επιχειρούν να φέρουν το θέατρο στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Γιάννης Δημόκας, εκτιμώντας πως οι προσπάθειες αποδίδουν ήδη καρπούς, ευχαριστώντας παράλληλα όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Μεταξύ αυτών, την πρώτη μέρα του Συμποσίου, μίλησαν για το Θέατρο ο Άλκης Φάτσιος, ο Βαγγέλης Αθανασίου και ο Κώστας Φαρμασώνης, θέτοντας και αναλύοντας πτυχές για τον κοινωνικό ρόλο του θεάτρου, αλλά και για τη βιώσιμη ανάπτυξη του ερασιτεχνικού θεάτρου, όπως και το ρόλο που διαδραματίζει το θέατρο στην τοπική κοινωνία, αντίστοιχα.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Τζουμέρκων, Γιάννης Σεντελές, αναφέρθηκε στο διττό ρόλο του, ξεκαθαρίζοντας πως αν ετίθετο δίλημμα δήμαρχος ή ερασιτέχνης σκηνοθέτης θα προτιμούσε τη δεύτερη ιδιότητα.

ΠΗΓΗ: https://www.ertnews.gr