Μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν στη βορειοδυτική Αλβανία, όπου χιλιάδες στρέμματα γεωργικής γης και εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν. Οι αρχές απομάκρυναν από τις εστίες τους πολλές οικογένειες εν μέσω διακοπών ρεύματος.
Νωρίς τη Δευτέρα, δύτες της αστυνομίας βρήκαν τα πτώματα δύο αγνοουμένων, ενός πατέρα και του γιου του, το αυτοκίνητο των οποίων παρασύρθηκε την Κυριακή στο χωριό Μπογέ, περίπου 150 χιλιόμετρα βόρεια των Τιράνων.
Η καταρρακτώδης βροχή έως και 400 χιλιοστών σε 12 ώρες την Κυριακή προκάλεσε την υπερχείλιση του ποταμού Δρίνου, του μεγαλύτερου στην Αλβανία, κατά τουλάχιστον 10 εκατοστά στις όχθες του, σύμφωνα με τις αρχές.

Τουλάχιστον 7.500 στρέμματα γεωργικής γης πλημμύρισαν στις περιοχές Σκόδρα και Λέζα, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων.
Εκατοντάδες στρατιώτες στάλθηκαν για να εκκενώσουν οικογένειες μετά από πλημμύρες σε περισσότερα από 600 σπίτια.
«Η Σκόδρα αυτή τη στιγμή είναι απομονωμένη από την υπόλοιπη χώρα», δήλωσε ο δήμαρχος Μπαρντ Σπάχια.

Οι αγρότες εξέφρασαν απόγνωση για τις απώλειές τους, στις οποίες περιλαμβάνονταν ζώα, και ζήτησαν από την κυβέρνηση να βοηθήσει.
«Χρειαζόμαστε την κρατική βοήθεια γιατί οι ζημιές από τις πλημμύρες είναι πολύ, πολύ σοβαρές», είπε η Λίνα Ζέφι, 60 ετών, στο χωριό Κουτς, λιγότερο από 10 χιλιόμετρα από τη Σκόδρα.
Ένα ιστορικό τζαμί του 18ου αιώνα στη Σκόδρα ήταν επίσης κάτω από το νερό — αφού υπέστη ζημιές από προηγούμενες πλημμύρες.

ΠΗΓΗ: https://apenadi.blogspot.com