Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Κολοράντο συσχετίζει άμεσα τη χρήση κάνναβης με την πιθανότητα επιβίωσης των ασθενών μετά από ένα έντονο καρδιακό επεισόδιο.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν και ανέλυσαν στοιχεία από εκατομμύρια ιατρικούς φακέλους Αμερικανών ασθενών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που χρησιμοποιούσαν κάνναβη είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης μετά από ένα έμφραγμα έναντι εκείνων που δε χρησιμοποιούσαν το φυτό.

Αναλύθηκαν συνολικά οι φάκελοι 1.273.897 ασθενών που υπέστησαν έμφραγμα, ενώ η μελέτη επικεντρώθηκε τελικά στο ιστορικό των 3.854 ασθενών που δήλωσαν ότι ήταν χρήστες κάνναβης.

Οι επιστήμονες δήλωσαν με έμφαση ότι περαιτέρω έρευνες είναι αναγκαίες για την εξαγωγή στιβαρών συμπερασμάτων, σημείωσαν όμως επίσης ότι «είναι εμφανής ο συσχετισμός της χρήσης κάνναβης με την μείωση της θνησιμότητας των ασθενών που υπέστησαν έμφραγμα». Αναλυτικότερα:

Οι ασθενείς με έμφραγμα που έκαναν χρήση του φυτού είχαν μειωμένο κίνδυνο θανάτου, σοκ και χρήσης μπαλονιού

Οι ερευνητές πρόσθεσαν ότι τα συμπεράσματά τους επιβεβαιώνουν και επεκτείνουν τα συμπεράσματα αντίστοιχης έρευνας που ολοκληρώθηκε το 2017, πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του των Atlanta Veterans Affairs Medical Center, του Πανεπιστημίου του Τέξας και του Ιατρικού Κέντρου Nassau της Νέας Υόρκης, και κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η χρήση κάνναβης δεν αύξησε την πιθανότητα θανάτου όσων νοσηλεύτηκαν μετά από έμφραγμα.

Καθώς στην Αμερική πεθαίνουν καθημερινά 2.200 ασθενείς από νόσους της καρδιάς, περισσότεροι από όσους πεθαίνουν από καρκίνο, ενώ περίπου 92 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από κάποια καρδιακή νόσο, οι σχετικές επιστημονικές ανακοινώσεις δημιούργησαν και σχετική αισιοδοξία.

ΠΗΓΗ: https://cannabisnews.gr