Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τις καταγγελίες που έγιναν πρόσφατα στη Δομή της Κιβωτού του Κόσμου, στην Πωγωνιανή.

Δύο δομές, λειτουργούν στις ακριτικές περιοχές της Ηπείρου, την Πωγωνιανή και την Κόνιτσα, με την τοπική κοινωνία να εκφράζει την απογοήτευση της και να ζητά το συντομότερο το πόρισμα της Δικαιοσύνης.

Σε κεντρικό επίπεδο ενδέχεται κλήση συγκεκριμένων προσώπων που προέβησαν σε κακοποιητικές συμπεριφορές.

Στο μεταξύ, οι υπεύθυνοι της Δομής, χαρακτηρίζουν «ψευδείς και αβάσιμες τις καταγγελίες», ενώ πρώην τρόφιμοι θεωρούν ότι όλα αυτά είναι «επαίσχυντα ψεύδη».

Στο μεταξύ, τοπικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς συνιστούν ηρεμία έως ότου ολοκληρωθεί πλήρως η έρευνα από την πλευρά της δικαιοσύνης, προκειμένου να μην διαταραχθεί η κανονικότητα των παιδιών στις δύο δομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχολεία του Δελβινακίου και της Κόνιτσας, την περασμένη Παρασκευή, πολίτες προσπάθησαν να κάνουν μπούλιγκ στα παιδιά των δομών. Και εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επόμενες ώρες και ημέρες, καθώς σήμερα τα παιδιά θα ακολουθήσουν κανονικά σχολικό πρόγραμμα στις αίθουσες των σχολείων και φυσικά θα κάνουν το διάλειμμά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι στις δύο δομές δεν θα πρέπει να υπάρχουν διαρκώς τηλεοπτικές κάμερες και σταθμευμένα αυτοκίνητα της Αστυνομίας.