Καμία, ούτε καν ενδεικτική, εκτίμηση για το κόστος συναρμολόγησης και τοποθέτησης του πρώην κλειστού ξιφασκίας, δεν έχει στα χέρια της η περιφερειακή αρχή Ηπείρου. Όπως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη προοπτική για τη χρηματοδότηση του έργου, που έχει χωροθετηθεί από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη στις πρώην εγκαταστάσεις της ΔΕΛΙ, στο αγρόκτημα Κατσικά.

«Το κόστος συναρμολόγησης θα προκύψει από τη μελέτη που θα μας παραδοθεί μέσα στο νέο έτος. Τότε θα αναζητηθούν οι πόροι. Υπάρχει και η δέσμευση του υφυπουργού για συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού» είπε ο κ. Καχριμάνης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απαντώντας σε επερώτηση που είχε καταθέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα.

Με άλλα λόγια, το πότε θα γίνει το κλειστό γυμναστήριο-αίθουσα πολλαπλών χρήσεων παραμένει άγνωστο και αβέβαιο. Ο κ. Καχριμάνης επιχείρησε πάντως να πείσει το σώμα ότι όλα προχωράνε όπως πρέπει.

Κατά τη συνεδρίαση σηκώθηκε μάλιστα από τη θέση του και άρχισε να μοιράζει, σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, φωτοτυπίες μιας αρχιτεκτονικής προμελέτης σε περιφερειακούς συμβούλους και δημοσιογράφους. Μια αρχιτεκτονική προμελέτη που γίνεται στο πλαίσιο της μελέτης τοποθέτησης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, και η οποία περιλαμβάνει τριδιάστατες απεικονίσεις και χωροθέτηση των δραστηριοτήτων.

Όπως και να ‘χει, ακόμα και μια τέτοια προμελέτη δεν μπορεί να παρουσιάζεται με αυτόν τον τρόπο, και δη μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Συν τοις άλλοις, η αρχιτεκτονική (προ)μελέτη έχει δρόμο ακόμα, καθώς θα πρέπει να εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Οι όμορφες εικόνες όμως δεν έχουν κανένα αντίκρισμα, από τη στιγμή που δεν υφίστανται βασικές μελέτες: βιωσιμότητας, οικονομική κ.λπ.

Ο κ. Καχριμάνης, στην προσπάθειά του να δείξει ότι κάτι κινείται, μίλησε και για την επιχωμάτωση που προέκυψε στις λεκάνες του ιχθυογεννητικού σταθμού. «Το διάστημα από τη μεταφορά-αποθήκευση του υλικού μέχρι σήμερα δεν περνάει ανεκμετάλλευτο. Έχει γίνει στερέωση-διαμόρφωση του χώρου όπου θα εγκατασταθεί» είπε για να συμπληρώσει: «Ό,τι σκάβουν στον περιφερειακό δρόμο, μας βάζουν και μας»…

Κατά την τοποθέτηση του, επανέλαβε ότι η απόκτηση από την Περιφέρεια Ηπείρου των σκελετών του πρώην κλειστού ξιφασκίας και του προπονητηρίου είναι «μια μεγάλη επιτυχία. Είχαν ενδιαφερθεί και άλλοι αυτοδιοικητικοί φορείς να αποκτήσουν ανάλογο εξοπλισμό, αλλά δεν το κατάφεραν γιατί ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα».

Είπε επίσης ότι η περιφερειακή αρχή δεν κινήθηκε από μόνη της για την απόκτηση του υλικών του κλειστού. «Προηγήθηκαν παραστάσεις αθλητικών παραγόντων, άρθρα μέσων ενημέρωσης, αλλά και προτάσεις περιφερειακών συμβούλων ώστε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία η Περιφέρεια. Βέβαια στην πορεία κάποιοι άλλαξαν γνώμη και άρχισαν να ασκούν κριτική ωσάν ένα τέτοιο μεγάλο έργο να μπορεί να γίνει με ‘αυτόματο πιλότο’» ανέφερε.

ΠΗΓΗ: https://typos-i.gr