Η πυραμίδα της πρωτεύουσας της Αλβανίας θα είναι το μεγαλύτερο πολυλειτουργικό κέντρο για νέους, εστιασμένο κυρίως στην ψηφιακή εκπαίδευση, αλλά και στην τέχνη και τον πολιτισμό.Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δημοσίευσε φωτογραφίες από τις συνεχιζόμενες εργασίες στο πιο εμβληματικό κτίριο της πόλης, το οποίο μετά τη μεταμόρφωση πρόκειται να επισκέπτονται περίπου 5 χιλιάδες νέοι την ημέρα.

Ο Ράμα λέει ότι η πυραμίδα, η οποία παίρνει τη μορφή που σχεδίασε ο διάσημος Ολλανδός αρχιτέκτονας Winy Maas, θα γίνει σύντομα το μεγαλύτερο ψηφιακό κέντρο στα Βαλκάνια.
Μετά την ολοκλήρωση αυτού του έργου με χρηματοδότηση της κυβέρνησης, του Δήμου Τιράνων και του Αμερικανικού Ταμείου Ανάπτυξης, αυτό το κέντρο θα έχει 18 αίθουσες, όπου οι νέοι μπορούν να σπουδάσουν για διαφορετικά προγράμματα υπολογιστών και 14 άλλες τάξεις που έχουν σχεδιαστεί στη φύση.

Σύμφωνα με το έργο, η Πυραμίδα χωρίζεται σε 3 περιοχές όπου το ένα μέρος θα είναι για το Tumo (ένα νέο είδος εκπαιδευτικής εμπειρίας στη διασταύρωση τεχνολογίας και σχεδιασμού) και τα μαθήματα που θα πραγματοποιούνται στο εσωτερικό, ένα μέρος θα είναι επιχειρηματικά συστήματα και Επιχειρηματίες πληροφορικής όπου πολλές από τις Startups θα εξασκηθούν και θα δοκιμάσουν προϊόντα.
Η καινοτομία είναι η ανακύκλωση όλου του υλικού που έχει απομείνει στην πυραμίδα, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του νέου κτιρίου, ενώ ο συρόμενος εξωτερικός θα κλιμακωθεί ως φοιτητικό σαλόνι.

ΠΗΓΗ: https://apenadi.blogspot.com