«Καταπολέμηση του αντισημιτισμού, της διαστρέβλωσης και της άρνησης του Ολοκαυτώματος στο ψηφιακό πεδίο» είναι ο τίτλος του Διεθνούς Συνεδρίου για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα από 7 έως 9 Οκτωβρίου 2022.
Οι εργασίες του Συνεδρίου που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα η Ελληνική Αντιπροσωπεία στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) και ο Δήμος Ιωαννιτών, θα λάβουν χώρα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής».
Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρα 14.30, στην οποία θα απευθύνουν χαιρετισμούς: ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, o Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας (μαγνητοσκοπημένο μήνυμα), o Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, o Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Noam Katz, η Πρόεδρος του IHRA Πρέσβης κα Ann Bernes (μαγνητοσκοπημένο μήνυμα), o Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και ο Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον IHRA Πρέσβης κ. Γιώργος Πολυδωράκης.
Την εισαγωγική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής.
Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.