Την Κυριακή 25/09/2022, αντιπροσωπεία του Δήμου Σουλίου, αποτελούμενη από το Δήμαρχο Σουλίου κ. Ι.Σπ. Καραγιάννη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Αθανασίου, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Π. Παππά και τον Αντιδήμαρχο Εμπορίου κ. Γ. Ντάγκα, υποδέχτηκε ανώτερα στελέχη εταιρειών πολυτελούς κρουαζιέρας του εξωτερικού, στα πλαίσια του 1ου Επαγγελματικού Ταξιδιού Εξοικείωσης (Fam Trip), που διοργανώθηκε από τον Ο.Λ.ΗΓ..

Η εν λόγω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με στόχο τη διερεύνηση των ευκαιριών τουρισμού μέσα από την κρουαζιέρα στο Δήμο Σουλίου και τη διοργάνωση μιας «ταξιδιωτικής εμπειρίας» για τους τουρίστες της κρουαζιέρας στον τόπο μας.

Για το σκοπό αυτό, η αντιπροσωπεία του Δήμου παρουσίασε μια ολοκληρωμένη εικόνα των ιστορικών, θρησκευτικών και ψυχαγωγικών προορισμών της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην πολιτιστική κληρονομιά όσο και στη φυσική ομορφιά του τόπου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο υπό αποκατάσταση κτίριο Βούλγαρη και περιγραφή της μελλοντικής χρήσης αυτού, περίπατο στα γραφικά σοκάκια του κέντρου της πόλης της Παραμυθιάς, καθώς και άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της πόλης. Εκτενής αναφορά έγινε και στην ιστορική περιοχή του Σουλίου, διανεμήθηκε έντυπο πληροφοριακό υλικό και αναφέρθηκαν λεπτομερώς οι επιμέρους προορισμοί ιστορικού, πολιτιστικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε τοπική επιχείρηση χύτευσης καμπανών, ενώ τελικός προορισμός ήταν η Γλυκή, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην περιπατητική διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Αχέροντα, να ασχοληθούν με δραστηριότητες όπως το rafting και η ιππασία και να απολαύσουν την τοπική κουζίνα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε μια οργανωμένη προσπάθεια προσέλκυσης του ενδιαφέροντος των επαγγελματιών του τουρισμού και να προβληθεί ο Δήμος Σουλίου ως ένας ελκυστικός προορισμός με σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό.

Ο Δήμος Σουλίου ευχαριστήσει θερμά τον Ο.Λ.ΗΓ., για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και το ενδιαφέρον να γνωρίσουν τον τόπο μας ως έναν προορισμό για τους επισκέπτες κρουαζιέρας.