Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη σε αγωνιστές του ταξικού κινήματος

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει την προκλητική κλήτευση σε δίκη, του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Βάλσαμου Συρίγου. Το “έγκλημά” του είναι πως μαζί με εκατοντάδες άλλους εργάτες, εμπόδισε τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εργατικής οικογένειας.

Δεν είναι τυχαίο γεγονός. Αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων άθλιων μεθοδεύσεων όπως η απόλυση δύο Προέδρων Σωματείων στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων δεκάδων εργαζομένων, όπου τα ΜΑΤ έχουν αναλάβει το ρόλο του θυρωρού. Είναι η συνέχιση των διώξεων που ξεκίνησαν με την δίωξη σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, που σέρνεται στα δικαστήρια για παραβίαση του νόμου περί διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση με την κλήση του συναδέλφου μας επιχειρεί να τρομοκρατήσει συνδικάτα και συνδικαλιστές για να μην αντιδράσουν.

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στην προκλητική ποινικοποίηση αγώνων και εργαζομένων που αγωνίζονται, αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, πως η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την καταστολή και τις διώξεις.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ εφαρμόζει τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας κατηγορείται ως εγκληματίας, οι τραπεζίτες - που αρπάζουν τα σπίτια και τις οικονομίες των εργαζομένων- παρουσιάζονται ως αθώα θύματα και όλα αυτά με την αρωγή των δυνάμεων καταστολής κατ’ εντολή των κυβερνήσεων που υπηρετούν τραπεζίτες.

Το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται.

Όσο και αν θέλουν Κυβερνήσεις και οι δυνάμεις του κεφαλαίου να ξεμπερδέψουν με το ταξικό κίνημα με τους «ενοχλητικούς» αγώνες, δεν θα το καταφέρουν! Οι πρωτοπόροι αγωνιστές του εργατικού κινήματος δεν θα σταματήσουν να οργανώνουν τις διεκδικήσεις για τις λαϊκές ανάγκες. Τους λέμε πως είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως θα στεκόμαστε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε τους τραπεζίτες και τους άλλους μπαταχτσήδες να παίρνουν τα σπίτια του λαού! Δεν θα συμβιβαστούμε με την βάρβαρη πολιτικής τους!

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξη του Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και καλούμε την εργατική τάξη να δυναμώσει τον αγώνα της.

Η Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου θα αποτελέσει ένα ακόμη μεγάλο όπλο ώστε να υπερασπιστούμε την ζωή μας και να αντιμετωπίσουμε την καταστολή απέναντι στους αγώνες.