Συνάντηση Περιφερειάρχη με Υφυπουργό Υποδομών

για τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά


Τρίιχνος κλειστός με προδιαγραφές για μελλοντική διαπλάτυνσή του σε τετράιχνο θα είναι ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά. Το σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών για το συγκεκριμένο έργο επανέλαβε ο αρμόδιος Υφυπουργός Γ. Καραγιάννης στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος τον επισκέφτηκε χθες στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης συνάντησε τον Υφυπουργό μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη, προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες μετά την παράδοση όσων μελετών είχε ετοιμάσει η Περιφέρεια.

«Μου είπε ότι έχουν βάλει περιθώριο στους μελετητές μέχρι τέλη Οκτωβρίου για να παραδώσουν τη μελέτη, ώστε στη συνέχεια να τελειώνουν και με τους περιβαλλοντικούς όρους στις διάφορες τροποποιήσεις που γίνονται. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι τρίιχνος κλειστός αυτοκινητοδρόμος με εύκολες προδιαγραφές για να γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες τετράιχνος. Οι δε ανισόπεδοι θα είναι κατασκευασμένοι από την αρχή για τετράιχνη διατομή, ώστε να είναι έτοιμοι για κάθε άλλη αλλαγή. Ευελπιστώ, μου είπε, να μας παραδώσουν μέχρι τέλη Οκτωβρίου και από εβδομάδα θα έχουμε μια νέα συνάντηση με τον Υπουργό».


Μεγαλώνει το ενδιαφέρον για το Πάρκο

Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας


Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σήμερα και στην εκδήλωση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης με κεντρικό ομιλητή τον Dr. Jorg Rockenhauser.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής τόσο του κ. Rockenhauser, όσο και του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, αναδείχτηκε η σπουδαιότητα του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Ηπείρου. «Ήταν μια μεγάλη τιμή για την Ήπειρο, για τα Γιάννενα, για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ειπώθηκε ότι βοήθησαν σε αυτό πάρα πολύ η Περιφέρεια Ηπείρου και οι άλλες γνωριμίες. {…} Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι είναι ώριμο το έργο και εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης», σημείωσε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε συνάντηση που είχε το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρ. Μεγάλου, με αντικείμενο το Πάρκο. «Έκανα μια συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. Μεγάλου, ο οποίος ήταν μαζί με την τοπική εταιρία Natech η οποία αναλαμβάνει πολύ μεγάλες υποθέσεις και μας κάνει χαρούμενους γιατί ξεφεύγει από τα όρια της Ηπείρου και παίρνει ευρωπαϊκή διάσταση μέσω της Τράπεζας Πειραιώς», είπε και κατέληξε:

« Όλα αυτά είναι θετικά και μας βάζουν πολλές φροντίδες γιατί μετά την έγκριση της μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, πλέον βαδίζουμε προς υλοποίηση του έργου».

Καμία συναλλαγή Περιφέρειας με την OPINION POLL

Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει συνάψει καμία σύμβασης συνεργασίας με την εταιρία OPINION POLL, ούτε με τον κ. Διαμάντη, ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή ανακοίνωσή που είχε εκδώσει ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης. Αφού εξήγησε ότι το Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων προβαίνει σε πληρωμές και άλλων φορέων (Δήμων, Τελωνείων, Υπηρεσιών τρίτων) τόνισε:

«Το μόνο που ισχύει είναι, ότι πλήρωσε το Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου άλλον που συνεργάστηκαν την περίοδο 2015-2016 με τον Δήμο Δέλβινου (Αλβανίας), τον Δήμο Πωγωνίου (Αλβανίας) και με τις τοπικές εταιρίες Οικονομίας και Ανάπτυξης από τον Αυλώνα Αλβανίας, με αυτή την εταιρία την Ελληνική (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης) στα πλαίσια του προγράμματος Ιnterreg Ελλάδα- Αλβανία», είπε μεταξύ άλλων και κατέληξε:

«Άρα καμία σχέση δεν έχουμε με αυτά και ούτε είχαμε ως Περιφέρεια Ηπείρου καμία συναλλαγή, που έτσι εύκολα προσπάθησαν να μας βάλουν κάποιες ετικέτες».