Προβληματισμό προκαλεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιβολή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας στους Δήμους, όπως και σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου συζήτησε το θέμα, το μεσημέρι της Τρίτης (13/9) και κατέληξε σε μια δέσμη προτάσεων που χαρακτηρίζεται από τη γενική αποδοχή της υποχρέωσης μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης στους Δήμους αλλά και από τη διατύπωση εναλλακτικών λύσεων που θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των περιφερειακών, των ορεινών και των μικρότερων Δήμων, οι οποίοι έχουν εντελώς άλλες ανάγκες από ότι συμβαίνει στις περιοχές των μεγάλων αστικών κέντρων.

Ομόφωνη ήταν η αντίδραση των μελών του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κατά του “τιμωρητικού” χαρακτήρα των μέτρων της κυβέρνησης προς όσους δεν πιάσουν τους στόχους που θέτει η πολιτεία για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Χρήστος Ντακαλέτσης, “στους Δήμους της Ηπείρου, υπάρχουν ιδιαιτερότητες που δεν επιτρέπουν τη μείωση ανελαστικών εξόδων, τα οποία δεν βαρύνουν αντίστοιχα άλλους Δήμους στην υπόλοιπη επικράτεια”.

ΠΗΓΗ: https://www.ertnews.gr