Έναν πρωτότυπο τρόπο διάλεξε το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων για να απευθυνθεί στους μικρούς μας φίλους κατά την επιστροφή τους στα σχολεία και να τους ευχηθεί «καλή σχολική χρονιά» με την εκκίνηση του νέου εκπαιδευτικού έτους.

Πιο αναλυτικά, η παραπάνω υπηρεσία σχεδίασε αυτοκόλλητα που μπορούν να επικολληθούν σε βιβλία και τετράδια, τα οποία τυπώθηκαν με μέριμνα της Περιφέρειας Ηπείρου και θα διανεμηθούν στους περίπου 9.000 μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων του Νομού Ιωαννίνων μέσω της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, πρόκειται για μία σειρά -6- διαφορετικών αυτοκόλλητων, που απεικονίζουν χαρούμενες παιδικές φιγούρες, μέσα από τις οποίες δίνονται στα παιδιά με εύληπτο τρόπο βασικές συμβουλές για την ασφαλή μετάβαση και αποχώρησή τους από το σχολείο.

Ακόμη, προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων διένειμε ενδεικτικά σε μαθητές της Α΄ Δημοτικού των σχολικών συγκροτημάτων, στα οποία παραβρέθηκε κατά την ημέρα του καθιερωμένου Αγιασμού, σχολικά τετράδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας που περιέχονται στο εξώφυλλο και οπισθόφυλλό τους.

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων με στόχο να εμφυσήσει στους μικρούς μαθητές σωστή οδική συμπεριφορά.

Τέλος, για τον ίδιο σκοπό εξάλλου, έμπειρο αστυνομικό προσωπικό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικού έτους θα βρίσκεται κοντά στους μαθητές, πραγματοποιώντας διαλέξεις και επισκέψεις σε σχολεία σε συνεργασία με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς.