Καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να συμμετέχουν μαζικά στη Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι τραγική.

Οι τεράστιες ανατιμήσεις, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης στα τρόφιμα, στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, στα καύσιμα, μας φέρνει μπροστά σε μια πρωτοφανή κατάσταση εξαθλίωσης.

Την ίδια στιγμή προκλητικά η κυβέρνηση της ΝΔ μας εμπαίζει με τα επιδόματα – κοροϊδίας.

Πατάει πάνω στην ίδια πολιτική που άφησαν οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στην καθήλωση των μισθών, στα εμπόδια για την ύπαρξη νέων ΣΣΕ, στον ανύπαρκτο έλεγχο για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στου χώρους εργασίας, με αποτέλεσμα να «δολοφονούνται» καθημερινά εργαζόμενοι.

Ενώ από την άλλη είναι γαλαντόμα απέναντι στους βιομηχάνους, τους επιδοτεί με δις ευρώ, με ζεστό χρήμα για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Στέλνουμε μήνυμα σε κυβέρνηση, βιομηχάνους ότι δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους Να οργανωθούν και να συσπειρωθούν στο συνδικάτο μας.

Να σπάσουν την τρομοκρατία και τα ιδεολογήματα της εργοδοσίας.

Μαζί με την ομοσπονδία και όλα τα σωματεία στον κλάδο τροφίμων – ποτών θα δώσουμε την μάχη για να επιβάλλουμε την υπογραφή νέας κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις.

Γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα. Γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε οι δούλοι του 21οι αιώνα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εδώ και 13 χρόνια, στον κλάδο τροφίμων – ποτών στον μεγαλύτερο μεταποιητικό κλάδο της βιομηχανίας, είμαστε χωρίς κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, αφού οι βιομήχανοι του κλάδου αρνούνται να την υπογράψουν. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια !

Στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις, που έγιναν με τον ΣΕΒ, οι βιομήχανοι δημιούργησαν νέα αδιέξοδα λέγοντας ότι «περνάνε μεγάλες δυσκολίες», ότι δεν μπορούν να βρουν φθηνές πρώτες ύλες, ότι ανέβηκε το κόστος παραγωγής, της μεταφοράς, της ενέργειας ότι τους εμποδίζουν οι νόμοι να υπογράψουν και άλλα τέτοια !

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ! ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ !

Το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο φτιάχτηκε διαχρονικά και είναι απαίτηση των βιομηχάνων.

Δεν τους καίγεται καρφί για τα βάσανα και τις αγωνίες μας.Η εκμετάλλευση τσακίζει τις ζωές μας.

Σε αυτήν την περίοδο μας ζητάνε νέες θυσίες ακόμα και να δώσουμε την ίδια την ζωή μας, αν χρειαστεί για να υπερασπίσουμε τα κέρδη τους. Τρανταχτό παράδειγμα το νέο εργοδοτικό έγκλημα στην επιχείρηση Ιχθυοκαλλιεργειών ΧΟΧΛΑ ΑΕΒΕ,που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 2 συναδέλφων και το σοβαρό τραυματισμό άλλου. Η εντατικοποίηση της δουλειάς,η δουλειά τις Κυριακές,η καταστρατήγηση του ωραρίου και των συμβάσεων εργασίας,η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς φέρνουν αυτά τα ολέθρια αποτελέσματα.Τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας αποτελούν κόστος για τους εργοδότες που βάζουν τις ζωές μας καθημερινά σε κίνδυνο και ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα αυγατίζουν τα κέρδη τους.

Προσπαθούν να μας πείσουν, να μην έχουμε απαιτήσεις, να μην διεκδικούμε, ότι οι καιροί είναι δύσκολοι.

Να συνταχθούμε στην γραμμή τους, δηλαδή της συναίνεσης και της υποταγής.

Σε μία περίοδο πού μυρίζει μπαρούτι στην περιοχή μας που μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις (Ουκρανία).

Όμως υπάρχει διέξοδος, επιβεβαιώνεται από τους αγώνες και τα αποτελέσματα τους.

Όπως η υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ από την Ομοσπονδία Οικοδόμων, στην Ζώνη στο Πέραμα, στο Σωματείο της COSCO, στην Μινέρβα.

Η ενότητα και η αλληλεγγύη που δέχτηκαν αυτοί οι αγώνες έφεραν την νίκη !

Μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να νικήσουμε !

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή.
ΕΓΣΣΕ 825€ μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις.
Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών.
Να υπογραφεί κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας για τους εργάτες γης, με αυξήσεις στους μισθούς, με δικαιώματα, με ικανοποιητικές συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διαβίωσης.
Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων.
Να κλείσουν στην χώρα μας οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.