O Roosevelt, o ανερχόμενος Γερμανός τραγουδοποιός & παραγωγός, κάνει ένα σπουδαίο βήμα στη καριέρα του με μία εκπληκτική συνεργασία με τον θρυλικό Nile Rodgers (των Chic).

Tο “Passion” γράφτηκε από τον Marius Lauber (η αλλιώς Roosevelt) μαζί με τη βοήθεια του Nile στην κιθάρα. Το τραγούδι ήταν πραγματικά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον Marius, όπως ο ίδιος λέει: «Ο Nile ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιρροές μου όλα αυτά τα χρόνια, οπότε η συνεργασία μαζί του ήταν το απόλυτο όνειρο. Η συνεργασία είχε πολλά διαφορετικά στάδια και το τραγούδι άλλαζε μορφές για σχεδόν δύο χρόνια. Oπότε είμαι χαρούμενος που επιτέλους έχω μια εκδοχή με την οποία είμαι ευτυχισμένος. Ο Nile είναι ένας ζωντανός θρύλος για μένα και το να μιλάς μαζί του για τις πρώτες μέρες της ντίσκο αποτέλεσε μια τόσο μεγάλη έμπνευση για μένα.”

Το "Passion" είναι μια ωδή στο Studio 54, ένας φόρος τιμής στην ενέργεια και την έκσταση της ντίσκο μουσικής στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Η συνεργασία αυτή σε πολλούς θυμίζει την αντίστοιχη του Nile Rodgers με τους Daft Punk σχεδόν 10 χρόνια πριν, τότε που ο Nile με το “Get Lucky” έβαζε την ανεξίτηλη υπογραφή του σε ένα από τα τραγούδια της χρονιάς.