Στην υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους για δύο ακόμη έργα προχώρησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.
Πρόκειται για παρεμβάσεις στις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας και Μπιζανίου που αφορούν κυρίως στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ κατά την υπογραφή των συμβάσεων, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών παραμένει κεντρικός άξονας των πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής και αποτυπώνεται τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρότερα έργα που εκτελούνται.
Το διάστημα αυτό μάλιστα είναι σε πλήρη εξέλιξη έργα σε όλη την έκταση του Δήμου και παρά τα προβλήματα από την ενεργειακή κρίση, οι ανάδοχοι κάνουν μεγάλη προσπάθεια για την ολοκλήρωσή τους μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.
Τα δύο νέα έργα
Η πρώτη σύμβαση που υπογράφηκε αφορά στην αναβάθμιση των οδικών και λοιπών υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή, βελτίωση και αναβάθμιση οδών και την διαμόρφωση κοινοχρήστων χωρών σε κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας.
Πιο συγκεκριμένα παρεμβάσεις προβλέπεται να γίνουν στις Κοινότητες: Κατσικά, Καστρίτσας, Μουζακαίων, Χαροκοπίου, Πλατάνου, Βασιλικής, Λογγάδων, Ηλιόκαλης, Δροσοχωρίου, Πλατανιάς, Δαφνούλας, Κράψης και Ανατολικής.
Το δεύτερο έργο αφορά σε τεχνικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου με προυπολογισμό 400.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη προβλέπεται η βελτίωση βατότητας υφιστάμενων οδών του Δημοτικού́ οδικού́ δικτύου που βρίσκονται εντός και εκτός ορίων οικισμών αλλά́ εντός των ορίων διανομής των κοινοτήτων Κόντσικας – Ασβεστοχωρίου – Κοσμηράς – Αμπελιάς – Μανωλιάσσας της Δημοτικής Ενότητας Μπιζανίου του Δήμου Ιωαννιτών.
Το έργο περιλαμβάνει κυρίως παρεμβάσεις οδοποιίας καθώς και την κατασκευή ράμπας ΑμΕΑ προς το κοινοτικό κατάστημα της Αμπελιάς.