Το Γραφείο του Πρωθυπουργού τοποθετήθηκε στην πρόσφατη κυβερνοεπίθεση νωρίτερα σήμερα, λέγοντας ότι τα συστήματα δεδομένων του κράτους δεν έχουν παραβιαστεί.Σε ανακοίνωσή τους στον Τύπο ανέφεραν ότι η επίθεση εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και αμέσως μετά απομονώθηκαν όλα τα κυβερνητικά συστήματα.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού, η επίθεση μοιάζει με αυτές που υπέστη το σύστημα πληροφοριών στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, αλλά τόνισαν ότι τα συστήματά μας δεν έχουν παραβιαστεί.
Η είδηση ​​αυτής της κυβερνοεπίθεσης δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από μία ημέρα από την Εθνική Υπηρεσία της Ένωσης Πληροφοριών.

Ως αποτέλεσμα, οι διαδικτυακές υπηρεσίες και τα κυβερνητικά συστήματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την πλήρη εξουδετέρωση της εγκληματικής επίθεσης.
Το κλείσιμο έχει επηρεάσει τους ιστότοπους του Κοινοβουλίου και του Γραφείου του Πρωθυπουργού, καθώς και το e-Albania—την κυβερνητική πύλη που όλοι οι Αλβανοί, καθώς και οι ξένοι κάτοικοι και οι επενδυτές, πρέπει να χρησιμοποιούν για να χρησιμοποιούν πολλές δημόσιες υπηρεσίες.
Το Υπουργείο Παιδείας χρειάστηκε να διακόψει την ηλεκτρονική εγγραφή για παιδιά σχολικής ηλικίας, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών αναγκάστηκε να σταματήσει όλες τις διαδικτυακές υπηρεσίες στα προξενεία του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο, η εξελιγμένη κυβερνοεπίθεση που εξαπολύθηκε κατά των συστημάτων της Αλβανίας προέρχεται εκτός αλβανικών εδαφών.

Ράμα: Η αντεπίθεσή μας ήταν επιτυχής
Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι η αντεπίθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ως απάντηση στην κυβερνοεπίθεση κατά των συστημάτων πληροφοριών της Αλβανίας καταλήγει να είναι επιτυχής.
Μέσω μιας ανάρτησης στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ράμα τόνισε ότι ο επιτιθέμενος δεν κατάφερε να διαρρήξει το αμυντικό μας σύστημα και βρίσκεται σε διαδικασία αντιποίνων.
"Εάν δεν υπάρχουν άλλες εκπλήξεις, οι υπηρεσίες μας θα πρέπει να επανέλθουν σύντομα!" – έγραψε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.