Αγαπητοί Δημότες,

Ο Δήμος Σουλίου έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην ημερίδα με τίτλο «Καταπολεμώντας την ενεργειακή φτώχεια – Το Ευρωπαϊκό Έργο POWERPOOR», την οποία διοργανώνει από κοινού με το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων “Καρκαμίσι”, στην Παραμυθιά.

Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση στοιχείων σχετικά με τον εντοπισμό των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών, η παροχή χρήσιμων συμβουλών για την εξοικονόμηση ενέργειας και η ενθάρρυνση της αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης από τους Δημότες (π.χ. ίδρυση και συμμετοχή σε Ενεργειακές Κοινότητες) με απώτερο σκοπό την ανακούφιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας.

Μέσω του POWERPOOR, δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να διευρύνουν την κοινωνική τους πολιτική και παράλληλα, μέσω της ίδρυσης Ενεργειακών Κοινοτήτων, να αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη μεταξύ των οποίων η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε τοπικό επίπεδο, η αντιστάθμιση των ενεργειακών τους καταναλώσεων μέσω της εφαρμογής του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού, η ενσωμάτωση μέτρων για την αντιμετώπιση της Ενεργειακής Φτώχειας στα Σχέδια Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ) και η εκτενής ενημέρωση σχετικά με καινοτόμα τεχνολογικά και χρηματοοικονομικά εργαλεία για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων. Παράλληλα, μέσω του POWERPOOR ενισχύεται η προβολή και η δικτύωση των Δήμων με Ευρωπαϊκούς Δήμους, αυξάνοντας την πιθανότητα πρόσθετης χρηματοδότησής τους από ευρωπαϊκούς πόρους.

Ο Δήμος Σουλίου στοχεύει στη χάραξη μιας βιώσιμης ενεργειακής πολιτικής προς όφελος των πολιτών του, γεγονός που αποδεικνύεται εμπράκτως με την ίδρυση του 1ου Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας στην Ήπειρο.