H επιλογή της πόλης των Ιωαννίνων στις 100 κλιματικά Ουδέτερες Ευρωπαϊκές Πόλεις θεωρούμε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον οριστικό μετασχηματισμό της πόλης μας.

Είναι μια επιτυχία για το Δήμο Ιωαννιτών και την Δημοτική αρχή και θεωρούμε ότι αποτελεί ευθύνη πλέον όλων να συμβάλουμε για την τόσο σημαντική αυτή επιλογή μας αφού επιλεχθήκαμε μεταξύ 377 υποψηφίων να είμαστε εμείς στις 100 πόλεις.

Μία μοναδική ευκαιρία για τον οριστικό μετασχηματισμό της πόλης των Ιωαννίνων και μια ευκαιρία να πετύχουμε τον πραγματικό στόχο που δεν είναι άλλος από τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας αξιοποιώντας σημαντικούς κοινοτικούς πόρους.

Σε μια εποχή που η πράσινη μετάβαση σημειώνει πρόοδο σε ολόκληρη την Ευρώπη, υπάρχει πάντα ανάγκη για πρωτοπόρους, οι οποίοι θα θέσουν ακόμη μεγαλύτερους και υψηλότερους στόχους.

Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού επιχειρήσεις και πολίτες θα πρέπει άοκνα να εργαστούμε για την επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου.

Για τον οικολογικό προσανατολισμό των αστικών χώρων, την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα κτίρια, την προώθηση λύσεων καθαρής κινητικότητας, οι πόλεις είναι ο κόμβος των αλλαγών που χρειάζεται η Ευρώπη για την επιτυχή μας μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θα είναι πάντα σε εγρήγορση και συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και θα πράξει ότι επιβάλλεται για όλα τα παραπάνω.